Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Organiseer een sponsor-tentenkamp met de tieners in je gemeente!

Bij de kerstcampagne Geef licht! van Kerk in Actie staat een vluchtelingentent centraal die onder andere kan worden ingezet voor een sponsoractie. Met deze sponsoractie komen jongeren in actie voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Met elkaar bivakkeren ze een nacht lang in tenten, in of buiten de kerk. 

Het event, onder de naam Kerstchallenge+, begint rond 22 uur met een stevige pannenkoekenmaaltijd. Daarna is het tijd om de tenten op te zetten, rondom de vluchtelingentent die symbool staat voor de schrijnende situatie van de vluchtelingenkinderen.

In deze tent kunnen de jongeren door middel van beeld en geluid kennismaken met vier van deze vluchtelingenkinderen. Rond middernacht is het tijd voor het echte werk: de KerstChallenge in de vorm van een ‘vluchtroute’, midden in de nacht, met allerlei spannende opdrachten. Daarna is het tijd voor een paar uurtjes rust, voordat de jongeren om 8 uur gewekt worden voor een ontbijt. Om 9 uur staat een grote groep familie, gemeenteleden en andere supporters klaar voor een daverend applaus en zit het erop. 

Een voorbeeld van een vluchtelingentent die je zou kunnen gebruiken voor de actie*. 

Met de digitale collectebussen, waarmee alle deelnemers zich voor dit winterse tentenkampavontuur hebben laten sponsoren, is direct duidelijk hoeveel je als club of gemeente voor vluchtelingenkinderen in Griekenland hebt opgehaald. 

*LET OP: DEZE TENT IS NIET MEER TE BESTELLEN VIA KERK IN ACTIE

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)