Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Praat mee over toekomstgericht jeugdwerk!

Door het hele land worden in mei en juni luistersessies georganiseerd over de plek van jeugdwerk in de gemeente. Doel is om samen te zoeken hoe het jeugdwerk aan kan sluiten bij kerk-zijn vandaag én in de toekomst. Jeugdwerkvrijwilligers zijn uitgenodigd!

Luistersessies

De luistersessies maken deel uit van een landelijk onderzoek onder jeugdwerkvrijwilligers. Thema’s die aan de orde komen zijn onder meer ‘geloof delen’, ‘de jongere als onderdeel van de gemeente’, ‘de kerk als opvoedgemeenschap’ en ‘relevant jeugdwerk in de wereld van vandaag’.

Toekomstgerichte kerk

In de kerk leven we nog niet in een ‘post-coronatijdperk’. Vragen en onzekerheden die er al waren zijn nu zichtbaarder dan ooit. Het is nog duidelijker geworden dat de rol van de kerk minder vanzelfsprekend is, zeker voor jonge generaties. Wat hebben vrijwilligers in het jeugdwerk nodig om met hun gemeente toe te groeien naar een toekomstgerichte kerk? De luistersessies zijn bedoeld om dat helder te krijgen. 

Oproep 

Ben je als vrijwilliger actief in het jeugdwerk? Bijvoorbeeld als kinder, tiener- of jeugdleider? Dan gaan we graag met jou in gesprek. Jouw mening en ervaring doen ertoe! De bijeenkomsten vinden eind mei en in juni plaats, beginnen om 20:00 uur en duren ongeveer 1,5 uur. Zie hieronder waar en wanneer je met andere vrijwilligers uit jouw regio in gesprek kunt gaan. Meld je snel aan! Let op: per bijeenkomst is er een maximum aantal deelnemers dat mee kan doen, dus vol=vol.

Aanmelden

Vul adres in indien u een abonnement op het magazine wilt: