Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Rainbow speelt hoofdrol bij pinksteractie kids op Urk  

De gereformeerde kerk op Urk komt in mei in actie voor kinderen ver weg. De kinderen van de zondagsschool doen klusjes in de omgeving en er is een speciale Bazaringo-avond met prijzen om geld op te halen voor een kinderproject van Kerk in Actie. De kinderen zelf kunnen een Rainbow-knuffel verdienen. Jongerenpastor Sjoerd Bakker: “Zo stimuleren we kinderen hier aan de slag te gaan voor kinderen ver weg.”

De gemeente op Urk organiseert normaal ieder jaar een bazar waarmee geld wordt ingezameld voor zendingsprojecten. “Toen dat in coronatijd niet meer kon, hebben we het anders aangepakt,” vertelt Bakker. “In januari was onze eerste Bazaringo-avond een feit: een online spelshow-avond met een boodschappenspel, ‘wie ben ik’ en verschillende bingorondes.” 

Aan de slag voor andere kinderen

De avond werd zo’n succes dat Bakker besloot deze in mei te herhalen, maar dan voor kinderen. “Op 19 mei zal deze speciale editie worden gehouden, ik presenteer die samen met zangeres Elly Zuiderveld. Elly zal de avond muzikaal opluisteren met haar mooie liedjes.” Kinderen kunnen voor 3 euro een bingokaartje kopen, voor 15 euro koop je zes kaarten. Alle kinderen die meedoen krijgen een spaardoosje van Kids in Actie, het kinderprogramma van Kerk in Actie. Dat spaardoosje kunnen ze vullen door klusjes te doen in de omgeving. Als ze minimaal 15 euro hebben gespaard, krijgen ze een Rainbow-knuffel. Degene met het hoogste bedrag, maakt kans op een grote Rainbow van maar liefst 100 cm. Bakker: “Zo stimuleren we kinderen om aan de slag te gaan voor andere kinderen die nog niet van Jezus hebben gehoord.”

In massa denken

Tijdens de kinder-bazaringo wordt de uitslag van de spaaractie bekendgemaakt. “Tijdens de avond komt ook een qr-code in beeld, zodat mensen een gift kunnen overmaken.” De verwachte opkomst is groot. De gemeente op Urk telt zo'n 1500 jongeren onder de 25 jaar. “Met deze Bazaringo mikken we op kinderen in de zondagsschoolleeftijd. Dat zijn er zo’n 350. Hier op Urk kun je altijd in massa denken. Er is grote animo voor deze activiteiten.” Op dit moment zijn al 480 bingokaarten verkocht. “De ervaring hier op Urk leert dat er - voor het 19 mei is - nog veel meer zullen zijn.”

Doe ook mee

Met het Kids in Actie-programma van Kerk in Actie worden kinderen op een speelse en eigentijds manier betrokken bij (wereld)diaconaat, bijvoorbeeld bij uw collecteproject. Duif Rainbow van Kids in Actie speelt een hoofdrol. Lees hier hoe u via Kids in Actie en Rainbow kinderen in uw gemeente kunt betrekken bij diaconaat, op weg naar Pinksteren:

1. Bestel gratis tickets voor familieconcerten

In de periode naar Pinksteren organiseren we elke week een online kinderconcert. Bestel gratis tickets van concerten van Marcel en Lydia Zimmer, Simara & Kids Crew samen met Elly Zuiderveld of voor de familievoorstelling van Schapen en Zo! via kerkinactie.nl/pinksteren.

2. Bestel een gratis kinder-cd

Een aantal van de liedjes van Marcel en Lydia staan ook op de DaaromPinksteren-CD ‘Feest van hoop’. Daar vindt u ook het nieuwe couplet van het Rainbowlied ‘Feest van hoop’, dat Marcel en Lydia bij de campagne hebben geschreven. U kunt een gratis cd aanvragen op  daarompinksteren.nl.

3. Doe mee met de PinQsteRchallenge

Van Hemelvaart t/m 1e Pinksterdag kunt u met uw gemeente meedoen aan de PinQsteRchallenge, een coronaproof spel voor jong en oud. Het is een feest voor iedereen! In uw dorp of wijk verschijnen steeds meer gekleurde vlaggetjes met een climax op Pinksteren: feest van Hoop! Doe mee

4. Kindernevendienst 

Voor kinderen is er een kindernevendienstprogramma. Voor thuis is er een kant-en-klaar filmpje, met daarin liedjes uit de concerten over Pinksteren en hoop. Wie op Pinksteren fysiek bij elkaar komt kan gebruik maken van deze filmpjes en een uitgewerkt programma. Via het formulier onderaan deze pagina kunt u de materialen gratis aanvragen.

5. Vier Pinksteren met kliederkerk

Deel het pinkstervuur en organiseer als kerk of in de wijk een kleinschalige kliederkerk. Download het coronaproof pinksterprogramma voor kleine groepen. Wilt u thuis met uw familie aan de slag met kliederkerk? Vraag een gratis pakket aan met het Kliederkerk Thuis-doeboek Zomer, de Kliederkerk CD met wereldband Trinity en een kant-en-klaar kliederkerk pinksterprogramma op kliederkerk.nl/pinksteren

6. Rainbow

Doet uw gemeente mee met de pinkstercampagne? Vraag dan de consulent van jullie regio een gratis grote Rainbow aan! Kijk voor de gegevens op kerkinactie.nl/consulenten.

Luister en zing het nieuwe Rainbowlied 'Feest van Hoop' met de kinderen in uw gemeente.

7. Acties voor de hele gemeente

Jong Protestant heeft een prachtige sponsorbingo ‘Feest van hoop’ gemaakt. Kinderen kunnen met negen leuke acties aan de slag om geld op te halen voor het project Lichtpunten voor Syrische vluchtelingen. Met de dienstenmarkt Feest van Hoop kan iedereen, thuis of al in de kerk, meedoen. Op de markt biedt je je diensten of producten aan die andere gemeenteleden kunnen kopen. En voor kinderen tot 8 jaar is er een Rainbow-speurtocht, die u als gemeente met Pinksteren kunt organiseren langs gemeenteleden. 

Kindernevendienstmaterialen aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en u ontvangt de materialen voor uw kindernevendienst in uw mailbox.