Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Sirkelslag YOUNG: de hele gemeente leeft mee

Hoe bereiken we tieners bij activiteiten van de kerk? Deze vraag passeert regelmatig de revue in lokale gemeenten. Sirkelslag YOUNG is een uitgelezen kans om tieners die je misschien niet zo vaak in de kerk ziet, te bereiken.

Sirkelslag YOUNG is een online spel voor jeugdgroepen (12-16 jaar) dat je gewoon in je eigen kerk of jeugdhonk speelt. Het is een totaalprogramma voor de invulling van een creatieve avond mét theologische inhoud. In sommige gemeenten is Sirkelslag zelfs de start geweest van het ontstaan van een nieuwe tienergroep.

De hele gemeente is betrokken

In Sellingen is Sirkelslag YOUNG de basis van het oprichten van een gezamenlijke jeugdclub van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde kerk. Sirkelslag YOUNG is daar inmiddels een begrip onder de jeugd. Bertine Kruize is samen met Alfred Stenekes jeugdleider van de groep. Bertine: “De jongeren in onze jeugdgroep kijken ieder jaar weer uit naar Sirkelslag. De strijd tussen de twee teams maakt het zo leuk en het feit dat ook gemeenteleden op de avond komen kijken, maakt het spelen van de spellen extra spannend voor de jeugd.” De jeugdgroep probeert de gehele gemeente te betrekken bij Sirkelslag. Naast de afkondigingen in de kerk, delen zij veel foto’s en verhalen op hun Facebookpagina. “Ook vragen we voor Sirkelslag altijd juryleden uit beide gemeenten. Zo wordt het iets van ons allemaal”, vertelt Bertine.

“De band onderling wordt hechter”

Bertine: “Het is heel leuk om te zien dat sommige jongeren elkaar nog niet zo goed kennen, maar door Sirkelslag elkaar wél goed leren kennen.” Volgens Bertine komt dit vooral doordat de jongeren goed moeten samenwerken tijdens de spellen. Dit is extra belangrijk omdat er ook jongeren meedoen die niets of niet veel met het geloof hebben. Bertine: “De grappige spellen maken dat de jongeren sneller hun niet-gelovige vrienden meenemen. Door een avond als Sirkelslag wordt de band onderling hechter. Pas vertelde een jongere wat hij fijn vindt in de groep: ‘Als je iets verkeerds zegt of iets vertrouwelijks vertelt, wordt dat niet doorverteld. Je wordt hier echt in je waarde gelaten’.”

Meedoen met Sirkelslag YOUNG?

Sirkelslag YOUNG is een online spel voor jeugdgroepen (12 tot 16 jaar). Je speelt het spel op vrijdagavond 7 februari vanaf 19.30 tot 22.00 uur vanaf je eigen locatie. Sirkelslag YOUNG wordt gepresenteerd door Klaas van Kruistum. Het is voor deze editie belangrijk om een goede internetverbinding te hebben, want het spel wordt voor het eerst helemaal live uitgezonden!

Meer infomatie over Sirkelslag YOUNG.

Op zondag 26 januari wordt er in veel gemeenten voor dit jeugdwerk gecollecteerd.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)