Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Teken nu: Haal minderjarige asielzoekers uit overvolle kampen in Griekenland op

In Nederland vraagt Kerk in Actie aan lokale kerkelijke gemeenten om hun college van burgemeester en wethouders te verzoeken bij te dragen aan de opvang van kinderen en hierbij ook diaconale ondersteuning aan te bieden. Via de petitie ‘Opvang kwetsbare kinderen Griekenland’ hebben een aantal diaconieën reeds actie ondernomen.

De Griekse overheid en maatschappelijke organisaties staan voor een enorme opgave. Kerk in Actie pleit voor hervestiging van kwetsbare minderjarige asielzoekers naar andere Europese landen om de druk in de kampen te verminderen.

Start een petitie in uw gemeente

Vraag uw burgemeester om een aantal kwetsbare kinderen uit Griekenland in uw gemeente op te nemen en er bij onze regering op aan te dringen dat Nederland hieraan meewerkt als een eerste stap op de weg van een oplossing voor dit vluchtelingenprobleem. Bied daarbij ook aan om te overleggen met uw burgemeester hoe u kunt helpen bij de opvang.

Vul hieronder uw gegevens in, zodat we u op de hoogte kunnen houden van het verloop van de actie. U ontvangt dan een voorbeeldbrief met handtekeningenlijst en een suggestie om een online petitie te starten. Hartelijk dank voor uw betrokkenheid!

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)