Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Uw gift en de aangifte inkomstenbelasting: hoe zit het eigenlijk?

De laatste tijd krijgen we best wat vragen over het overmaken van een gift aan Fonds Kerk en Wereld. Er is namelijk verwarring omdat het RSIN nummer van de Protestantse Kerk vermeld dient te worden.

Maar mijn gift is toch voor Fond Kerk en Wereld en niet voor de Protestantse Kerk in Nederland? Dat klopt! Maar wilt u uw gift aan fonds Kerk en Wereld of het Eykmanfonds opgeven bij het doen van uw aangifte inkomstenbelasting? U dient dan te vermelden dat u uw gift aan de Protestantse Kerk in Nederland hebt gedaan. Het RSIN nummer van de Protestantse Kerk in Nederland is 813 612 809.

Het fonds Kerk en Wereld en het Eykmanfonds zijn namelijk fondsen van de Protestantse Kerk in Nederland, die echter verplicht geheel en al besteed worden aan de doelen van Kerk en Wereld en het Eykmanfonds en daartoe apart worden geadministreerd en gecontroleerd. U hoeft niet bezorgd te zijn dat uw giften besteed worden aan andere doelen van de Protestantse Kerk in Nederland.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen via: 030-8801628 of kerkenwereld@protestantsekerk.nl

Lees ook:

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)