Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Werkvorm Influencers

Enzo Knol, Dylan Haegens, Nikkie de Jager. Het zijn namen van bekende influencers op social media die de jongeren in je groep vast kennen. En misschien kennen ze ook wel een aantal christelijke vloggers zoals dominee Baardmans of Coen Nuijten.

Kinderen en jongeren kijken graag naar video's van influencers. Influencers geven een kijkje in hun leven, geven tips of tutorials en prijzen soms producten aan. Ze doen dit vooral op sociale media waar kinderen en jongeren actief zijn zoals op YouTube, Instagram en Snapchat. Hier hebben ze duizenden volgers. Jongeren vinden het leuk om naar influencers te kijken, het is (ont)spannend en ze ontdekken iets van de leefwereld van die ander. Het gaat bij jongeren vaak om het gezien worden. Vaak vergelijken ze hun eigen leven met dat van die influencers. Het effect kan zijn dat ze dingen overnemen van influencers. Dat kan negatief zijn, maar ook positief zijn!

Deze video biedt vragen om in gesprek te gaan over de rol van influencers in het leven van kinderen en jongeren. Wil je een stapje verder, sta dan eens stil bij Jezus als influencer. Hoe zouden zijn vlogs eruit zien? En zou jij Hem volgen...?

Deze werkvorm met video is geschikt om te gebruiken in groepen met kinderen/jongeren van ongeveer 9 tot 16 jaar. 

Ga naar de leefwereldvideo Influencers 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)