Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Werkvormen over vaders in de Bijbel

God wordt in de Bijbel vaak een vader genoemd die ons ziet en met ons meegaat. En er zijn ook bijzondere vaders in de Bijbel. Je vindt hier drie werkvormen die je kunt gebruiken als handreiking om met kinderen en jongeren in gesprek te gaan.

Zondag 16 juni is het Vaderdag. Veel vaders worden die dag in het zonnetje gezet. God wil ook een vader voor ons zijn. Daarover kun je met kinderen en jongeren in gesprek met behulp van onderstaande werkvormen.

Kies wat past bij jullie groep
Deze werkvormen zijn gemaakt aansluitend bij Vaderdag. Maar ze zijn natuurlijk ook los daarvan te gebruiken. Kies wat past bij jullie groep. En wanneer je het thema Vaderdag behandelt, let er dan op dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om over het thema Vaderdag te praten. Er zijn ook kinderen of jongeren die geen Vaderdag vieren, geen vader (meer) hebben of geen goede relatie met hun vader hebben."


Werkvorm 'God de Vader' (4 tot 12 jaar)

God wil ook een vader voor ons zijn. Wat voor vader Hij wil zijn, laat Jezus zien door het verhaal van de verloren zoon. Ga naar de werkvorm > 
 

Werkvorm 'Vaders in de Bijbel' (9 tot 16 jaar)

In de Bijbel staan veel verhalen over vaders. De kinderen en jongeren kiezen één van deze verhalen over vaders uit en denken na over hoe dat verhaal er in deze tijd uit zou kunnen zien. Wat voor vader wil God voor ons zijn? Ga naar de werkvorm >

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)