Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Zo organiseer je een jongerendienst bij het programma Denkstof

We mogen weer met meer mensen in de viering zijn. Een mooi moment om eens na te denken over een dienst, speciaal voor jongeren. De programma's van Denkstof, een initiatief van EO BEAM, kunnen je daarbij helpen. Jong Protestant maakte bij deze programma's een kant-en-klare opzet voor een jongerendienst die je eenvoudig kunt aanpassen naar je eigen situatie.

Denkstof is een serie unieke en inspirerende video's vol bezinning en geloofsvragen. Denkstof helpt jongeren na te denken over lastige (geloofs-) thema’s en vragen en helpt hen bij het vormen van een eigen mening. Bij elke video is er een programma voor jongeren van 14 jaar en ouder gemaakt.

Nu we weer met meer mensen in de kerk mogen zijn, vraag je je misschien af hoe je jongeren (weer) bij de fysieke diensten kunt betrekken nu ze zo lang niet in de dienst geweest zijn. Het is misschien ook best spannend om weer iets op te zetten na de lockdown. Jong Protestant maakte een volledig uitgewerkte jongerendienst rond een video van Denkstof mét handreikingen om zelf een jongerendienst vorm te geven.

De dienst is ook heel geschikt als aftrap van het jeugdwerkseizoen, zeker als je met de Denkstof video’s aan de slag wilt het komende seizoen.

Bekijk de opzet van een jongerendienst

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)