Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Zomerconferentie over migranten en de kerk op 27 juni

Hoe geef je met jouw gemeente multicultureel geloven een kans? Op maandag 27 juni is er een zomerconferentie voor predikanten en voorgangers - vol lezingen en praktische workshops - over kansen en knelpunten voor migranten en de kerk. Na inschrijving mag je een gratis introducé meenemen.  

Samen geloven

Het thema multicultureel geloven is actueel en urgent. Inmiddels heeft zo'n 25 % van de Nederlandse bevolking een migratieachtergrond en zijn er meer dan een miljoen migrantenchristenen in ons land. Tegelijk er is nog (te) weinig aandacht voor hoe je samen geloven tussen verschillende culturen op een goede manier vorm kan geven. 

Intercultureel gemeente zijn

Hoofdsprekers op deze zomerconferentie zijn ds. Pieter van de Winden over zijn promotieonderzoek naar vormen van interculturaliteit in autochtone en migrantenkerken en ds. Coen Legemaate, over hoe samen intercultureel gemeente zijn er in de praktijk uitziet. 

Tijdens het middagprogramma zijn er workshops die worden geleid door verschillende sprekers met en zonder migratieachtergrond. Tijdens de workshops worden voorbeelden gegeven van verschillende vormen van samen geloven. Ook worden deelnemers uitgedaagd om na te denken over de (on)mogelijkheden van de eigen lokale context.

Aanmelden

De zomerconferentie wordt gehouden op maandag 27 juni van 9.30 uur tot 16.00 uur in het Protestants Landelijk Dienstencentrum aan de Joseph Haydnlaan 2A te Utrecht. Initiatiefnemers van deze dag zijn Intercultural Churchplants, Stichting Gave, Stichting Evangelie & moslims, stichting Geloofsinburgering en de Protestantse Kerk in Nederland.

De inloop is vanaf 9 uur. Deelname kost 40 euro inclusief thee, koffie en lunch. Je kunt een gratis introducé meenemen naar de dag. 

Meld je aan voor de zomerconferentie