Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Young Board

Wat is De Young Board?

De Young Board is een adviesorgaan binnen de Protestantse Kerk in Nederland bestaande uit jonge medewerkers van de dienstenorganisatie. Dit adviesorgaan is in het leven geroepen om de belangen van jonge mensen te behartigen binnen de kerk. Over 30 jaar wordt de kerk immers geleid door de mensen die nu tussen de 20 en 35 jaar oud zijn. Als deze mensen nu niet worden betrokken, dan is de toekomst van de kerk onzeker.

De hoofdthema's zijn jonge generaties voorop en toekomstgericht kerk zijn, die in lijn liggen met de visienota en behoren tot het thema: “de kerk van 2025”. 

Het belangrijkste doel van de Young Board is jonge generaties een stem te geven binnen de kerk en binnen de dienstenorganisatie. Dit doen zij door informatie uit het land door te vertalen naar verschillende aspecten binnen de kerk. 

Wie zitten in de Young Board?

De Young Board bestaat uit vier jonge medewerkers die de volgende functies hebben:

  • Wessel Nijholt - Voorzitter
  • Willemijn Kleppe - Strategische agenda
  • Sjoukje Bosgraaf - Events
  • Twan Hofman - Communicatie 

De agenda

De Young Board gaat aan de slag met 3 thema’s: Young & Strong, Passende Participatie en Inspirerende Initiatieven. Deze thema’s zijn opgesteld in een strategische agenda. Download de strategische agenda bij het kopje downloads.

Contact

Hou jij je op wat voor manier dan ook bezig met de toekomst van de kerk in combinatie met jonge generaties of heb je hier goede ideeën over? Laat van je horen door een mail te sturen naar youngboard@protestantsekerk.nl