Doorgaan naar hoofdinhoud

Oekraïne

Wat kun je doen voor Oekraïne?

In dit artikel staat alles op een rijtje. Van liturgische suggesties tot collectematerialen, van tips om onderdak te verschaffen tot een werkvorm om met jongeren over oorlog te praten. Dit artikel wordt voortdurend geactualiseerd.


Noodhulp Oekraïne

De oorlog in Oekraïne betekent onbeschrijflijk leed voor de mensen daar. Ons hart gaat naar hen uit! Kerk in Actie werkt al jarenlang samen met kerken en christelijke organisaties die de meest kwetsbare mensen in Oekraïne helpen. Zij hebben onze steun harder nodig dan ooit. Natalia Shalata van partner LEF: "We blijven alles doen wat we kunnen om mensen hier te helpen." Help mee! 

Geef een gift voor noodhulp Oekraïne

Lees de laatste update van de situatie in Oekraïne:

 

Woensdag 2 maart: Gebed voor recht en vrede in Oekraïne

Op woensdag 2 maart a.s. organiseren de Protestantse Kerk in Nederland en KRO-NCRV in de Domkerk in Utrecht een gebedsmoment voor vrede en recht in Oekraïne. De korte viering vindt plaats om 17.30 uur en wordt door de KRO-NCRV live uitgezonden op NPO2 onder de titel: Vrede is voor iedereen. Voorgangers zijn ds. René de Reuver, scriba Protestantse Kerk, en mgr. Gerard de Kort, bisschop 's-Hertogenbosch. De viering wordt ondersteund door de Raad van Kerken. The Psalm Project verzorgt de muziek.

Vrede is voor iedereen | 2 maart | 17.30 uur | KRO-NCRV | NPO2

Bekijk via 'Uitzending gemist'

 

 

Protestantse Kerk