Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

School en kerk

Hoe bouw je aan een goede relatie?

Hoe bouw je als gemeente aan een goede relatie tussen kerk en school? En wat zijn kansen en mogelijkheden?

Contact tussen kerk en school

Veel gemeenten hebben een bijzondere relatie met de nabijgelegen school. Ze organiseren leerlingenbezoeken aan de kerk, houden kerk-en-school-vieringen, zijn betrokken bij godsdienstonderwijs, bieden leerlingen of leraren een luisterend oor, denken mee over de identiteit van de school of bieden leerlingen ruimte om de maatschappelijk stage in een van hun projecten te laten lopen.

Ondersteuning

De Protestantse Kerk in Nederland vindt het contact tussen kerk en school belangrijk. Daarom wil zij lokale kerken en scholen graag ondersteunen in hun samenwerking. Dit doet zij door:

  • met lokale kerken en scholen mee te denken;
  • samen met kerken en scholen te experimenteren met nieuwe manieren om de relatie tussen kerk en school vorm te geven;
  • netwerkbijeenkomsten te organiseren;
  • een platform te ontwikkelen waarop kerken en scholen elkaar inspireren en waarop relevant materiaal te vinden is over de relatie tussen kerk en school.

Samenwerking

De Protestantse Kerk werkt, als het gaat om initiatieven rond kerk en school, niet alleen samen met lokale kerken en scholen. Zij werkt ook nauw samen met koepelorganisaties uit het onderwijs zoals Verus, de vereniging voor christelijk en katholiek onderwijs en met het Protestants Centrum voor Godsdienstig Vormingsonderwijs in het openbaar basisonderwijs (PC GVO). Omdat scholen vaak te maken hebben met meerdere kerken is School & Kerk open naar andere kerkgenootschappen.

Blijf op de hoogte!

Word lid van onze facebookgroep School & Kerk. Op deze plek kunt u al uw ideeën rond School & Kerk delen en al uw vragen over dit onderwerp stellen. U kunt zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief door hieronder uw e-mailadres in te vullen.

* verplicht
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)