Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Training

Actieve werkvormen

Pijl naar links Alle trainingen

Misschien herkent u het wel: dat groepje jongens in de kindernevendienst dat vooral met elkaar bezig is en niet met wat u wilt brengen. Of u hebt een tienergroep die braaf luistert en gewenste antwoorden geeft, maar écht de diepte in lukt maar niet. U zoekt manieren om dichter bij de jeugd te komen en wil gelijk uw bijeenkomst op een leuke manier vormgeven. De training Actieve Werkvormen traint u hierin en u gaat er zelf mee aan de slag!

Deze training is bijzonder geschikt om met collega jeugdleiders van diverse jeugdgroepen te volgen.

Wat levert de training u op?

 • Opfrissen van kennis van leefwereld kinderen en tieners.
 • Actieve en creatieve werkvormen leren kennen en inzetten in de jeugdgroep.
 • Uitproberen van actieve werkvormen met elkaar en zo ervaren wat deze werkvormen met u doen.

Inhoud en opzet

Fris uw kennis van de leefwereld van uw jeugdgroep op en leer gelijk hoe u daar met actieve werkvormen dicht bij kunt aansluiten. Deze training helpt u om uw materiaal wat los te laten en vanuit het bijbelverhaal of thema waar u mee aan de slag wilt, zelf werkvormen te bedenken die passen bij u en uw groep.

Tijdens de training krijgt u veel actieve en creatieve werkvormen aangereikt om uw eigen arsenaal aan werkvormen mee te verrijken. Succes gegarandeerd!

Trainer

De dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk werkt met een pool freelance trainers. Na uw aanvraag wordt een ervaren trainer gevonden die de training bij u verzorgt.

Tarieven en overige voorwaarden

Bijdrage in de kosten

De generale synode van de Protestantse Kerk acht het van het grootste belang dat zoveel mogelijk ambts- en taakdragers in gemeenten van het scholingsaanbod van de dienstenorganisatie gebruik kunnen maken. Vandaar dat met name het trainingsaanbod voor deze doelgroepen gesubsidieerd wordt vanuit de Solidariteitskas. Minder dan 25% van de werkelijke kosten wordt daarom in rekening gebracht.

Betaling

Na het ontvangen van een uitnodiging voor de training waar u aan deelneemt, ontvangt u van ons een digitale factuur. In de regel wordt deze factuur uiterlijk 1 week voor aanvang van de training verzonden. De factuur dient voor aanvang van de training betaald te worden.

Annuleringskosten

Annuleringskosten bij kosten van meer dan € 40,-

 • tot 3 maanden voor aanvang kun je kosteloos annuleren
 • 3 tot 1 maand voor aanvang 25%
 • 1 maand voor aanvang of minder 40%
 • 14 dagen voor aanvang of minder 50%
 • 7 dagen voor aanvang of minder 80%

Annuleringskosten bij deelnemerskosten van minder dan € 40,-

 • tot 1 week voor aanvang kunt u kosteloos annuleren
 • binnen 7 dagen voor aanvang bent u het volledige cursusbedrag verschuldigd

Overige bepalingen:

 • Bij ziekte wordt de mogelijkheid geboden om de training op een later moment in te halen.
 • Er worden geen annuleringskosten in rekening gebracht als de deelnemer zich aantoonbaar door een ander laat vervangen.

In uw gemeente
Deze training aanvragen voor uw eigen gemeente?

Vraag meer informatie aan

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk, 030-8801880 of een email sturen aan info@protestantsekerk.nl.

Bekijk ook

Gerelateerde trainingen