Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

"Iedereen hoort er volwaardig bij"

“Ze weten nog dat mijn keukenvloer en hun sokken helemaal nat waren van de vorige Sirkelslag”, vertelt Marleen Otoide-Vree.

De jeugd van wijkgemeente de Drieklank in Den Haag was na een jaar nog zo enthousiast dat de leiding niet anders kon dan ook in 2018 Sirkelslag KIDS te organiseren.

Niemand aan de kant

Toen de jury vertelde dat je ook punten kreeg voor een goede samenwerking, vroeg een meisje hoe je dan eigenlijk weet dat je goed samenwerkt. Marleen: “We vertelden haar dat we dat kunnen zien als iedereen mee mag doen en niemand aan de kant staat.” Marleen vertelt dat de groep erg goed samenwerkte: “Bij het spel met het vuur accepteerde de groep dat één kind het vuur niet aan durfde te raken, ook al kostte hen dat punten.” Marleen vindt het belangrijk dat de kinderen goed leren samenwerken, want “iedereen is een kind van God en hoort er volwaardig bij”.

Lef

Marleen merkt dat de kinderen na Sirkelslag meer dingen durven samen: “Er werd zelfs gevraagd of ze het overwinningslied in de kerk mochten laten zien en horen. Dat hebben ze de zondag erna direct gedaan tijdens het kindermoment. Ik denk niet dat ze dat anders gedurfd hadden.”

“Het geeft de gemeente hoop”

De gemeenteleden van de Drieklank zijn blij dat Sirkelslag georganiseerd wordt. De kinderen kregen dan ook een groot applaus na het overwinningslied. “Het geeft de gemeente hoop als ze zien dat de jeugd met plezier naar de kerk gaat. En dat in een tijd van kerksluitingen en het steeds kleiner worden van bestaande kerken, zeker in de stad”, vertelt Marleen. “Kinderen maken herrie, zitten niet stil, of doen niet mee zoals anderen vinden dat zou moeten in een kerk. Het is dan belangrijk toch betrokken te blijven bij elkaar.”

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)