Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Geerteskidsclub in Kloetinge is grote fan van Sirkelslag

De eerste activiteit van de Geerteskidsclub was Sirkelslag. Dat legde gelijk de basis voor een mooie, unieke groep, die zich echt verbonden voelt met elkaar. Deze club uit Kloetinge nam afgelopen jaar de tweede prijs in ontvangst. Elske Robbeson, leiding van de club samen met Corina Sonke, is meer dan trots.

Elkaars talenten omarmen

“Het is een ontzettend mooie groep die elkaars kwaliteiten stimuleert, elkaars talenten omarmt en elkaars beperkingen accepteert. Dat is eigenlijk zo geworden door de eerste keer Sirkelslag.” Als voorbeeld noemt Elske een opdracht die ze uitvoerden in de kerktoren: “Eentje had hoogtevrees, kreeg het benauwd op het eerste platform en wilde naar beneden. Toen de andere kinderen weer beneden waren zeiden ze tegen hem: ‘Wat knap dat je zover bent gekomen’.”


Met open hart kijken

Elske: “Bij Sirkelslag zie je dat ze elkaar helpen. Tijdens de spellen roepen ze naar elkaar om antwoorden, omdat ze weten wie waar goed in is. Dat maakt de verbinding heel mooi. Zo had ik bij de afgelopen Sirkelslag verwacht dat de meiden de dans zouden verzinnen en de jongens het lied, maar dat was andersom. De meiden bedachten een rap, en de jongens hadden al snel een dans verzonnen. Ze verbazen ons elke keer weer. Het leert ons als leiding om met open ogen, open armen en open hart te kijken. Laat iedereen zijn wie hij is, en dan zie je de mooiste dingen gebeuren.”


Sirkelslag als inspiratie

Sirkelslag geeft de leiding nieuwe ideeën, en zin om er iets moois van te maken. Elske: “Je kunt leuke opdrachten heel goed combineren met een Bijbelverhaal. We kijken goed af, en breiden soms dingen uit. Dit werkt voor onze groep heel goed en ze hebben veel plezier. Er wordt zoveel gelachen.”

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)