Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Op zoek naar méér in Amsterdam-Noord

Wat geeft zin aan het leven? In Amsterdam is Zinnig Noord er voor mensen die zoeken naar diepgang. Meestal zijn ze niet-gelovig.

Is er méér tussen hemel en aarde? Hoe komen we tot ons recht als mens? Hoe ga je om met de medemens? Vragen, vragen, vragen. Zinnig Noord gaat met mensen op zoek naar antwoorden op vragen rondom zingeving. Door programma’s die draaien om het delen van ervaringen: daardoor leren deelnemers van elkaars visie. Door met elkaar te mediteren en te eten. En door te luisteren naar verhalen van therapeuten, theologen, kunstenaars en filosofen uit alle culturele hoeken van de wereld. Samen zoeken de deelnemers naar de verbinding tussen kennis, wijsheid en het dagelijks leven.

Tekst gaat verder onder foto

Leeftijd, culturele achtergrond en persoonlijkheid: bij Zinnig Noord maakt het niet uit. Iedereen leert er van elkaar.

Podcast

Liefde, zelfontplooiing, vrijheid. In de ‘Janneke en Jonatan’-podcast zoeken Zinnig Noord-oprichter Jonatan Bartling en theoloog Janneke Stegeman naar antwoorden in de chaos van het bestaan. Ze gaan in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen over hun pogingen om iets van het leven te maken. Kijk voor de podcast op jannekejonatan.nl

Tekst gaat verder onder foto

Met een eigen podcast wil Zinnig Noord zoekers door het hele land bereiken. Zinnig Noord-oprichter Jonatan Bartling duikt samen met theoloog Janneke Stegeman in thema’s rond zingeving.

Subsidie Kerk en Wereld

Zinnig Noord krijgt subsidie van Kerk en Wereld. Dit fonds stimuleert kerken en organisaties om activiteiten op te zetten op het grensvlak van geloof en samenleving. De subsidie gaat naar (grote en kleine) projecten rond de thema’s ‘verbinden’, ‘het christelijk geloof actualiseren en praktiseren’ en ‘de ontmoeting tussen levensbeschouwingen’.

Inspirerende gesprekken en een ontspannen maaltijd bij ‘Zinnig Eten’.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)