Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Sirkelslag YOUNG 2019: 'Dit wordt de leukste ooit!'

Sinds de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk in Sellingen in 2014 samen een jeugdclub hebben opgericht is Sirkelslag YOUNG een begrip onder de jeugd. "Aan het begin van ieder seizoen vraagt de jeugd altijd of we weer meedoen aan Sirkelslag".

Spanning alom


Bertine Kruize is samen met Alfred Stenekes jeugdleider van de jeugdclub. Bertine: “De jongeren in onze jeugdgroep kijken ieder jaar weer uit naar Sirkelslag. De strijd tussen de twee teams maakt het zo leuk. En dat anderen toekijken tijdens de spellen maakt het dan weer extra spannend voor de jeugd.” Ieder jaar zijn er kinderen bij die Sirkelslag voor het eerst meemaken, maar ook zij kunnen niet wachten tot het zover is. “Zij hebben al verhalen gehoord van hun broer of zus, en zijn reuze benieuwd naar hoe het echt is” licht Bertine toe.

“De band onderling wordt hechter”


Bertine: “Het is heel leuk om te zien dat sommige jongeren elkaar nog niet zo goed kennen, maar door Sirkelslag leren ze elkaar goed kennen.” Volgens Bertine komt dit vooral doordat de jeugd goed moet samenwerken tijdens de spellen. Dit is extra belangrijk omdat er ook jongeren meedoen die niets, of niet veel, met het geloof hebben. Bertine: “De grappige spellen maken dat de jeugd sneller hun niet-gelovige vrienden meeneemt. Door een avond als Sirkelslag wordt de band onderling hechter. Pas vertelde een jongere wat hij fijn vindt in de groep: ‘als je iets verkeerds zegt of iets vertrouwelijks vertelt, wordt dat niet doorverteld. Je wordt hier echt in je waarde gelaten’.”

Sirkelslag delen in de gemeente


De jeugdgroep probeert de gehele gemeente te betrekken bij Sirkelslag. Naast de afkondigingen in de kerk, delen zij veel foto’s en verhalen op hun Facebookpagina. “Ook vragen we voor Sirkelslag altijd juryleden uit beide gemeenten. Zo wordt het iets van ons allemaal”, vertelt Bertine.

Wat belooft Sirkelslag YOUNG 2019?


Dit jaar mocht de groep uit Sellingen de nieuwe editie van Sirkelslag YOUNG 2019 testen voor de rest van Nederland. Wat kunnen we verwachten? “We waren allemaal erg enthousiast. Sommigen hadden Sirkelslag nog nooit meegemaakt, anderen wel. Het belooft een leuke editie te worden. De spellen zijn wat rustiger dan voorgaande jaren maar wel uitdagend! En natuurlijk wordt er weer veel creativiteit gevraagd van de jeugd.” Niet alleen de leiding is enthousiast over de komende editie: “De jeugd die al vaker Sirkelslag heeft meegemaakt zei ook gelijk: ‘dit is de leukste editie ooit!’.”

Meedoen met Sirkelslag YOUNG?


Sirkelslag YOUNG is een online spel voor jeugdgroepen (12 tot 16 jaar). Je speelt het spel op vrijdagavond 1 februari vanaf 19.30 tot 22.00 uur vanaf je eigen locatie. Sirkelslag YOUNG wordt gepresenteerd door Klaas van Kruistum. Het is voor deze editie belangrijk om een goede internetverbinding te hebben wat het wordt voor het eerst helemaal live uitgezonden!

Direct aanmelden

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)