Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Talenten worden zichtbaar tijdens Sirkelslag KIDS

“Met Sirkelslag werken de kinderen goed samen en kennen elkaars talenten. Je hoort dan: ‘Hé Erik, jij bent hier goed in, jij moet dit doen.’ Dat vind ik erg leuk om te zien”, vertelt Marjon Tolhuis uit de Ontmoetingskerk in Middenmeer.

Jezelf en de ander kennen


Tijdens Sirkelslag bereiken de kinderen samen een doel. Ze hebben een gezellige tijd, maar leren ook dat je elkaar kunt helpen en elkaar nodig hebt. Marjon: “Ik vind het belangrijk dat ze weten waar iemand goed in is en dat ze dat ook benoemen. Dat is voor een kind heel belangrijk om te horen.“


Meer zelfvertrouwen


Marjon vindt het belangrijk dat kinderen nu al leren samenwerken, omdat het dan iets natuurlijks is. Ze ervaart dat het de groep hechter maakt, waardoor de kinderen ook samen naar andere kerkelijke activiteiten gaan. “En”, vertelt ze, “kinderen krijgen meer vertrouwen en durven ook tegen een ander te zeggen dat hij of zij ergens beter in is.”

Ook niet-kerkelijke kinderen zijn welkom


De club is voor alle kinderen uit groep 7 en groep 8, dus ook voor kinderen die normaal weinig tot niet naar de kerk komen. Deze kinderen vinden Sirkelslag leuk vanwege het spelelement, maar Marjon vertelt dat zij ook de Bijbelverhalen mooi vinden, en soms al een deel kennen. Zo krijgt Sirkelslag ook een missionaire kant: “Ze raken bevriend met kinderen uit de groep die wel gelovige ouders hebben.” De drempel om ook naar andere kerkelijke activiteiten te gaan wordt daarmee lager.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)