Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Armoedebestrijding

Hoe kom je armoede op het spoor?

Voor veel diaconieën is armoedebestrijding een belangrijk speerpunt. Maar hoe kom je in contact met mensen die de steun van jouw gemeente goed kan gebruiken?

Lees meer over dit onderwerp:


Doe mee aan de actie 'Samen tegen armoede'

Meld jouw kerk aan als inleverpunt!

Het nieuwe CPB-rapport van 9 maart liegt er niet om: in 2024 leeft een miljoen mensen in Nederland in armoede. Tijd voor actie! Met de campagne 'Samen tegen armoede' maken protestantse gemeenten, gefaciliteerd door Kerk in Actie, een vuist tegen dit groeiende probleem. Sluit jouw gemeente aan? Lees hoe je kunt meedoen met deze landelijke actie.

Lees meer over de actie 'Samen tegen armoede'

Actie Vakantietas

Kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland kunnen meestal niet op vakantie. Wanneer klasgenootjes erop uit trekken, blijven zij achter. Met de Actie Vakantietas kun je hen als gemeente verrassen met een rugzak vol verrassingen voor de zomervakantie. De duurzame tasjes bestel je voor 1 euro per stuk bij Kerk in Actie.

Lees meer over Actie Vakantietas

Armoedebestrijding door de kerk

De organisatie van armoedebestrijding namens de Protestantse Kerk wordt uitgevoerd door Kerk in Actie. Kerk in Actie werkt aan armoedebestrijding in Nederland en armoedebestrijding wereldwijd. Diaconieën van kerken die behoren tot de Protestantse Kerk doen veel aan lokale armoedebestrijding.

Lees meer over wat de Protestantse Kerk tegen armoede doet:

Lees meer over

Het thema Diaken