Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Agenda

Filter agenda-items:
Een activiteit in jouw kerk?
Dien een agenda-item in

September

27
sep
-
06
dec

Cursus Geestelijke zorg en trauma

Amsterdam

Postacademische nascholingscursus voor geestelijk verzorgers

Geestelijk verzorgers, pastores en predikanten hebben in hun werk regelmatig te maken met mensen die een traumatische ervaring hebben opgedaan. Hoe treed je deze mensen tegemoet en wat kun je voor hen betekenen, juist vanuit je eigen deskundigheid? Op deze vraag geeft de cursus ‘Geestelijke zorg en trauma’ antwoord. Psychologische en theologische verdieping wordt verbonden met de concrete beroepspraktijk. Hoofddocent is professor Ruard Ganzevoort, hoogleraar praktische theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Cursusdata: 27 september, 18 oktober, 8 november en 6 december 2023. Tijd: 15.30-21.00 uur Kosten: € 795

Deze bijeenkomst is niet georganiseerd door de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk.

December

Januari

09
jan

Wat zegt rabbijn Jonathan Sacks over de tien parasjot van Leviticus?

synagoge Zuidlaren

Cursus om de (weggezakte) kennis van het Hebreeuws weer naar boven te halen aan de hand van het boek Leviticus, het boek van het heilige, geschreven door Jonathan Sacks.

Het hoofddoel van deze cursus is het dieper leren verstaan van de oorspronkelijke tekst, de uitleg in de loop van de eeuwen en de betekenis van dit boek voor ons leven hier en nu. Een greep uit de gedeeltes die behandeld worden: Crisis en de terugkeer van het heilige, Leviticus vandaag, tussen bestemming en toeval, geweld en het heilige, tussen hoop en menselijkheid, de buitenstaander, de zondebok, de logica van de liefde, rechten van minderheden, de verantwoordelijkheid voor elkaar enz.

Deze bijeenkomst is niet georganiseerd door de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk.

Februari

Maart

April

Mei

Juni

November

Een activiteit in jouw kerk?
Dien een agenda-item in