Doorgaan naar hoofdinhoud

Startzondag / Jaarthema

Jaarthema 2021/2022 - Van U is de toekomst

Het thema 'Van U is de toekomst' staat niet alleen op startzondag, maar het hele seizoen centraal. Binnen dit jaarthema worden gedurende het jaar verschillende invalshoeken belicht. Zo staat tijdens startzondag het 'Onze Vader' en dan met name de zin 'Uw koninkrijk kome' centraal. In oktober 2021 krijgt het thema 'duurzaamheid' de aandacht. En in de adventsperiode komt er materiaal over Openbaring 5 beschikbaar.

Scriba René de Reuver licht in onderstaand interview het jaarthema 'Van U is de toekomst' toe. "Ons voortbestaan, als individu, als kerk, als samenleving, als aarde hangt niet van onszelf af. Natuurlijk zetten we ons ervoor in. Maar in het besef dat het ons gegeven moet worden: de kracht en de creativiteit om ons in te zetten, de moed om te veranderen wat we kunnen, de wijsheid om te accepteren wat we nu niet kunnen veranderen én het vertrouwen dat eens alles goed zal komen.”

Materialen jaarthema 2021 

 

Materialen startzondag 2021


Zelf een goed idee passend bij het jaarthema?

Heeft u gemeente zelf iets ontwikkeld rond het thema 'Van U is de toekomst', laat het ons weten! Wie weet is het geschikt voor de ideeënbank, zodat andere gemeenten ook gebruik kunnen maken dit idee. Stuur het naar tips@protestantsekerk.nl

Protestantse Kerk