Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Congolees geitenvlees met griesmeel, Syrische kip met salade, vegetarische erwtensoep, Iraakse rijst, Poolse worst en Betuwse appeltaart. Het kan allemaal op één menu wanneer u meedoet aan Deel je tafel!

Kerk in Actie organiseert deze landelijke actie jaarlijks samen met kerken, scholen en gezinnen om vluchtelingen te laten weten dat ze welkom zijn en hen te helpen om zich hier thuis te voelen. Door ook mee te doen aan Deel je tafel draagt u eraan bij dat vluchtelingen zich welkom weten in Nederland en dat ze zich hier thuis gaan voelen.  

Waarom

Veel vluchtelingen voelen zich eenzaam, terwijl onderzoek laat zien dat persoonlijk contact heel belangrijk is voor een succesvolle integratie. Door een maaltijd te organiseren en hen uit te nodigen en te betrekken, bouwt u aan contact en vriendschap en haalt u vluchtelingen uit hun isolement. Idealiter blijft het niet bij 1 maaltijd, maar zoekt u naar manieren om het contact verder voort te zetten zodat vluchtelingen zich echt welkom weten bij uw gemeente. 

Voorbereidingstijd

Begin 3 maanden van tevoren met organisatie, promotie en contacten leggen met vluchtelingen.

Tips

  • Bij de downloads rechts op deze pagina vindt u veel nuttige downloads zoals een draaiboek, poster, flyer en een Bijbelopening.
  • Organiseer het niet alleen, maar met samenwerkingspartners.
  • Leg op tijd contacten met vluchtelingen(organisaties) om mensen uit te nodigen.
  • De financiering kan op diverse manieren. Via fondsen of de diaconie kunt u de maaltijd zelf betalen voor de gasten. Maar u kunt ook iedereen iets te eten mee laten brengen of u laten sponsoren door een lokale supermarkt of restaurant.

Bekijk onderstaand filmpje over de actie Deel je Tafel in Twijzelerheide:

Vrijwilligers

8

Budget

Variabel

Benodigdheden

Tafels, een keuken en eetgerei