Als je dood bent, wat gebeurt er dan met je? Is er leven na de dood, is er een hemel? Zal het goede het echt gaan winnen van het kwade? In twee bijeenkomsten gaan de jongeren hiermee aan de slag.
Doelen
- Deelnemers weten dat er in de Bijbel weinig staat over de hemel, maar dat we erop kunnen vertrouwen dat God ook na de dood onze God blijft en we na de dood niet alleen zullen zijn.
- Deelnemers begrijpen dat het niet gek is als je erop hoopt dat er na de dood een hemel zal zijn, maar dat dat troost kan bieden.
- Deelnemers weten dat de Bijbel over de hemel spreekt als een ‘tussenstation’: het loopt uiteindelijk uit op het volledig tot bloei komen van het koninkrijk van God, waarin het goede het heeft gewonnen van het kwade.
Theologische achtergrondinformatie
- Interview met prof. Jan Muis: Kan de hemel ons nog troosten?
- Theologische achtergrondinformatie over het bijbelboek de Openbaring van Johannes
Persoonlijke voorbereiding
- Lees de theologische achtergrondinformatie en de programma-onderdelen die je gekozen hebt goed door.
- Denk eens na over wat je zelf denkt en gelooft over ‘leven na de dood’. Wat betekent de hemel voor jou? Wat stel je je voor bij de hemel? Wat hoop je, wat verlang je, waarop vertrouw je?
- Welke betekenis heeft het bijbelboek de Openbaring van Johannes in jouw leven? Het is bedoeld als troostboek; ervaar jij dat ook zo? Waarom wel of niet?
- Voor jongeren is het belangrijk om van anderen te horen welke betekenis de hemel kan hebben en hoe dat een rol speelt in hun leven. Niet als ‘zo moet jij ook denken’, maar iets om hen mee te geven, om zich toe te verhouden en om hen te helpen bij het ontwikkelen van hun eigen geloof. Sta daarom stil bij wat je over dit thema wil delen met de jongeren.
Kies bij elke bijeenkomst welke werkvormen geschikt zijn voor jouw groep en verzamel alle benodigdheden voor de werkvormen. Let op! Begin op tijd met voorbereiden.
Liedsuggesties
- Passende liedsuggesties vind je hier.