Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Moet het niet veel eerlijker in onze wereld? De Micha Cursus geeft volop ruimte om na te denken over vragen rondom gerechtigheid en duurzaamheid. De cursus is geënt op de oproep van de bijbelse profeet Micha om goed en recht te doen in deze wereld. Samen met de deelnemers onderzoekt u hoe u met uw gaven en talenten een rechtvaardige en duurzame levensstijl kunt ontwikkelen. 

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Zorg voor de medemens en de hele schepping
  • Duurzaam en rechtvaardig handelen in deze wereld
  • Ieders talenten en mogelijkheden om recht te zetten wat krom is

Waarom

Vragen over de verdeling van de welvaart in de wereld en zorg voor het milieu worden door bijna iedereen gesteld. De Micha cursus helpt deelnemers bezinnen op de vraag wat zij zelf kunnen doen. In zes avonden en een actiedag worden deelnemers zich bewust van wat ze willen en kunnen betekenen voor kwetsbare mensen binnen en buiten Nederland en hoe men zorg kan dragen voor de schepping. Het is een cursus waarin u met deelnemers op zoek gaat naar de kern van het christelijk geloof en hoe dit inspiratie biedt voor een rechtvaardige en duurzame levensstijl. Omdat de vragen over gerechtigheid en duurzaamheid universeel zijn, kunnen mensen met verschillende overtuigingen deelnemen. Mits het voor hen geen bezwaar is dat de Bijbel een belangrijke inspiratiebron is binnen de cursus. 

Voorbereidingstijd

Begin 2 maanden van tevoren met het samenstellen van een team en de PR. 

Tips

  • Met behulp van een online instructie organiseert u de Micha Cursus eenvoudig zelf.
  • De ideale groepsgrootte is tussen de vijf en tien mensen, en het werkt het beste om iedere week of iedere twee weken samen te komen en te beginnen met een maaltijd. 
  • Er is ook een programma voor jongeren en kinderen: Micha Young / Micha Kids.
  • Wees in je communicatie helder dat deze cursus nadrukkelijk zijn uitgangspunt neemt in het christelijk geloof.

Info & downloads

Micha Cursus

Vrijwilligers

2

Uitvoeringstijd

Ca. 2 maanden

Budget

100 euro

Benodigdheden

Cursusmateriaal