Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Vruchtvlees | Introductie

Pijl naar links Ideeën

Vruchtvlees | Introductie

Wat leuk dat je interesse hebt in de serie Vruchtvlees! Een serie van vier video’s voor jongeren van 16 tot 25 jaar, aan de hand van het thema ‘de vrucht van de Geest’. Dit thema kun je vinden in Galaten 5 vers 22-23: "Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.” (NBV)

De serie bestaat uit een inleidende introductievideo en drie video's met elk een introductie, een verdieping (uitleg) over steeds 3 aspecten van de vrucht, een verdieping op het thema en een afsluiting. De verdieping op het thema bestaat uit gespreksvragen en opdrachten. Bij elke video vind je de gespreksvragen en de opdrachten. Het doel van de serie is dat jongeren met elkaar in gesprek gaan, van elkaar kunnen leren en meer kennis over het thema opdoen. De video's zijn opgenomen in de Nederlandse Gebarentaal zodat ze heel geschikt zijn voor doven. Doordat de video's ondertiteling hebben kunnen ook horende jongeren gebruik maken van het materiaal. Op deze manier kunnen dove én horende jongeren hun geloof, ervaringen en struggles met elkaar delen. Om de taalbarrière te overbruggen kan er eventueel een tolk worden ingezet. 

Zet de video op pauze, nadat je het overzicht van de opdrachten in beeld ziet. Dat is na de verdieping op het thema, gepresenteerd door Marieke. Ga daarna met elkaar in gesprek en doe een opdracht. Als jullie daarmee klaar zijn druk je weer op play en kijken jullie de video af.

Veel plezier en succes!

Introductievideo

Korte opdracht
Je ziet hieronder 9 symbolen staan. Welk symbool hoort bij welk aspect van de vrucht van de Geest?                                                                                         

Aspect

Symbool

Liefde

Vreugde

Vrede

Geduld

Vriendelijkheid

Goedheid

Geloof

Zachtmoedigheid

Zelfbeheersing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar de eerste video: Vruchtvlees 1 | Liefde, vreugde en vrede.