Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

PaasChallenge 2024 'Ga mee!'

Met de PaasChallenge leef je in de veertigdagentijd toe naar Pasen in de vorm van spellen. Ieder jaar vanuit een ander perspectief en rond een ander thema. Je speelt de PaasChallenge als groep in je eigen gemeente, net als duizenden andere kinderen en tieners in heel Nederland. 

Doelgroep 

Het spelprogramma is geschikt voor kinderen van 9-12 jaar en tieners van 13-16 jaar. Ook is het mogelijk om de PaasChallenge met verschillende generaties samen te spelen.

Ga mee!

Het thema is dit jaar ‘Ga mee!' en sluit aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk. Met de PaasChallenge kom je op de eindbestemming van de pelgrimage. Maar waar is dat precies? En hoe kom je daar? Lukt het jou om de eindbestemming te halen? Reflecteer op een speelse en actieve manier op hoe jij omgaat met lastige situaties met de PaasChallenge! 

Speelperiode

Speel de PaasChallenge op een eigen gekozen moment in februari of maart. Er is dus niet een vaste avond, je kunt het spelen wanneer het voor jouw groep uitkomt.

Tip

Kijk voor of na het spelen van de PaasChallenge samen The Passion. Ben je enthousiast geworden over de PaasChallenge? Speel dan de volgende keer ook mee met Sirkelslag, de introductie van het thema, de KerstChallenge als vervolg daarop, en de actieweek om diaconaal in actie te komen voor het goede doel. Vervolgens sluit je het seizoensthema af met de PaasChallenge en reflecteer je samen op het afgelopen seizoen.

Tijdlijn 

  • Op woensdag 7 februari ontvangen de deelnemers het materiaal digitaal. 
  • Op woensdag 14 februari start de veertigdagentijd en daarmee ook de speelperiode van de PaasChallenge. 
  • Na de PaasChallenge kun je je aanmelden voor het nieuwe seizoen. 

Gratis 

Er zijn geen kosten verbonden aan het aanvragen en spelen van het spelprogramma. Wel is het mogelijk dat je materiaal aan moet schaffen. 

Voorbereiding 

Lees eerst de documenten goed door. Neem hier de tijd voor. In de handleiding vind je stap voor stap hoe je je kunt voorbereiden. Haal alle benodigdheden op tijd en regel vrijwilligers. Nodig de kinderen en/of tieners uit. Op de dag zelf leg je alle benodigdheden op tijd klaar. 

Meer weten?

Wil je meer informatie over hoe de challenges gespeeld worden? Klik dan op de kaart hieronder:

Aanmelden

Vul het formulier hieronder in om je vast aan te melden. Je kunt het materiaal daarna direct downloaden. Het materiaal is rond 8 februari beschikbaar om te downloaden. 

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Protestantse Kerk