Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Op zoek naar een kerstgroet? Geef adventskalenders, kerstcd's of kleurboeken cadeau

Wilt u rond Advent en Kerst iets uitdelen aan uw gemeenteleden? De Protestantse Kerk heeft diverse materialen beschikbaar om uw gemeente te verrassen in deze bijzondere periode van het jaar. Van adventskalender tot cd of kerstkleurboek, er is een keur aan producten om weg te geven in de adventstijd. Een overzicht.

Adventskalender ‘In een ander licht’

Welk 'ander licht' werpt de geboorte van Jezus op ons leven, op onze wereld, op onze toekomst? In de adventskalender lezen we op de doordeweekse dagen uit Openbaring. In dit laatste Bijbelboek krijgt de apostel Johannes een bijzonder kijkje in de toekomst. "Openbaring is bij uitstek een adventsboek," aldus scriba René de Reuver. “Het gaat over God die komt, die door het oordeel heen Zijn mensen en Zijn wereld redt.” Bij elke dag is een korte overdenking beschikbaar, aangevuld met gebeden, liederen en gespreksvragen. Bestel de adventskalender voor slechts 1 euro per stuk voor al uw gemeenteleden!

Bestel de adventskalender

Kerstmagazine met adventsslinger

Van de eerste adventszondag tot en met Kerst komt de Protestantse Kerk via Kerk in Actie in actie voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. In het gratis minimagazine 'Geef licht' komen de verhalen van vluchtelingenkinderen dichtbij. Voor Kerst staat het werk voor vluchtelingenkinderen op het collecterooster. Bestel gratis exemplaren om op de eerste adventszondag aan de gemeenteleden uit te delen. Bij dit kerstmagazine zit een adventsslinger met elke dag een nieuw stukje van het verhaal van een vluchtelingenkind.

Kerstmagazine aanvragen

Kerstcd's of kleurboek DaaromKerst

DaaromKerst is een jaarlijkse actie van de Protestantse Kerk en Kerk in Actie waarbij mensen een kerstcd kunnen aanvragen. Voor kerken is er de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding meerdere cd's te bestellen. U kunt dit jaar een keuze maken uit onderstaande producten:

  1. CD De Nationale Kerstavond - kerstklassiekers gezongen door Edsilia Rombley, Tommie Christiaan en Samantha Steenwijk.
  2. CD Op vleugels van Licht - een wondermooi sprookje, uitgevoerd door Elly & Rikkert, Marc-Floor, Pjotr, Sera Noa en Noorderlicht Project.
  3. CD Kerstparty - Amazing Kids & Knettergek - kerst-cd voor kinderen waarop je heerlijk kunt dansen. 
  4. CD Geef licht - Stef Bos (2020 editie) - intense liederen die in de huid kruipen van Bijbelse personages.
  5. Kleurboek Noëlla & de Duif - voorleesboek met prachtige kleurplaten over een meisje dat een duif ontmoet.

Cd´s of kleurboek bestellen

Doeboek Kliederkerk Kerst

Met het doeboek Kliederkerk Kerst kunnen jong en oud samen ontdekken wat Kerst betekent. Een boekje vol leuke opdrachten, spellen, puzzels en gespreksvragen. Ideaal voor (klieder)kerken, scholen en clubs om uit te delen als kerstcadeautje. Volg de weg van Maria in het nieuwe doeboek en ontdek wat zij meemaakte! Met dit boekje doe je thuis een kliederkerk. Alles is bedoeld om samen te doen: met opa’s, oma’s, ooms en tantes, met je gezin of met de buren. Samen ontdek je meer!

Bestel Kliederkerk Kerst

Kersteditie Petrus magazine

In magazine Petrus van november 2021 vindt u onder andere een interview met Mirjam van der Vegt, over rust, stilte en bezinning. Predikant Kees van den Berg tipt zijn favoriete films, series en muziek. En in aanloop naar Gedachteniszondag staan de thema's rouw, hoop en verwachting centraal. Bestel het magazine voor slechts 0,50 cent per stuk voor uw gemeenteleden! 

Magazine Petrus bestellen

Naar de themapagina Advent & Kerst:

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)