Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Download gratis: bloemschikking 'Feest van de Hoop' voor Pinksteren

Een mooi bloemstuk brengt schoonheid in de kerk, maar een symbolische bloemschikking kan iemand diep raken. Voor de Pinksterviering op zondag 5 juni is er een bloemschikking gemaakt met het thema ‘Feest van de Hoop’. Er is een handige werkbeschrijving bij die je gratis kunt downloaden.

Pinksteren staat dit jaar opnieuw in het teken van 'Feest van Hoop'. We vieren dat Gods goede nieuws de wereld over ging en toegankelijk werd in alle talen. Nog steeds trekken mensen uit alle landen en van alle leeftijden zich op aan die eeuwenoude boodschap van hoop. Daarom is Pinksteren een feest van hoop!

Suggesties voor Pinksterdienst

Voor de dienst op Pinksterzondag zijn er tips en suggesties die predikanten kunnen gebruiken om er een feest van hoop van te maken. Liederen, ideeën en suggesties hoe het thema hoop kan worden verwerkt in de dienst en in preek. Download de suggesties voor de Pinksterdienst

Prachtige bloemschikking

Voor deze feestelijke viering is een symbolische bloemschikking gemaakt die het thema helemaal laat spreken. Deze kun je zelf ook maken. Hiervoor is een handige werkbeschrijving, die je via deze link kunt downloaden.

Samen met de prachtige bloemen in allerlei kleuren staat de groene boog symbool voor de hoop, vol verwachting voor de toekomst. In de regenboogkleuren wordt Gods belofte zichtbaar, waarbij de rode Gloriosa de boog in vuur en vlam lijkt te zetten. De aanwezigheid van de Heilige Geest is verbeeld met de Scabiosa bloem (paarse duifkruid).

Download de handige werkbeschrijving hier

Lees alle informatie over de pinkstercampagne 'Feest van Hoop' op kerkinactie.nl/pinksteren.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)