Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Liturgisch bloemschikken

Een mooi bloemstuk brengt schoonheid in de kerk, maar een symbolische bloemschikking kan iemand diep raken. Met vorm en kleur verbeeldt een symbolische bloemschikking het thema van een viering of de kleur van het kerkelijk jaar.

Symbolische bloemschikking startzondag 2024

Voor de startzondag is een prachtige voorbeeldschikking gemaakt die aansluit bij de lezing uit Matteüs 20, 1-16. Download het document gratis:

Download bloemschikking jaarthema

Symbolische bloemschikking Veertigdagentijd 2025

Voor de Veertigdagentijd 2025 is een prachtige voorbeeldschikking gemaakt die aansluit bij 'Als nieuw', het jaarthema van de Protestantse Kerk. Download het document gratis:

Download bloemschikking Veertigdagentijd 2025

Zie ook:

 

Boeken over liturgisch bloemschikken

Docete heeft diverse boeken over dit thema beschikbaar.Bekijk ze in de webwinkel van Docete

Websites over liturgisch bloemschikken

De website Symbolisch Schikken biedt achtergrondinformatie over materialen, kleuren en symbolen. Ook is hier inspiratie te vinden voor schikkingen rond christelijke feesten als Kerst en Pasen, en voor speciale thema's als Doop, Uitvaart of Pelgrimage. Bovendien worden er workshops Symbolisch Bloemschikken aangeboden. Symbolisch schikken is een initiatief van de Raad van Kerken en wordt gesteund door Kerk in Actie en de Konferentie van Nederlandse Religieuzen.
Lees meer op www.symbolischschikken.nl

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Protestantse Kerk