Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Beelden bij de Bijbel

Pijl naar links Ideeën

Nodig:

Grigor noemt de Bijbel, in lijn met de Armeense traditie, ‘adem van God’. Met behulp van fotokaartjes verkennen de jongeren welke metafoor zij het beste bij de Bijbel vinden passen.

Voorbereiding: Zorg voor minimaal 25 fotokaartjes met allerlei verschillende soorten afbeeldingen erop. Dit kunnen bijvoorbeeld de fotokaartjes zijn van het spel ‘Kaarten op tafel’ of een ander associatiespel. Je kunt ze ook downloaden en uitprinten van de werkvorm fototaal

Luister met elkaar de podcast van Grigor. Kom terug op Grigors uitspraak waarin hij vertelt dat de Bijbel voor hem de adem van God is. 

Leg de fotokaartjes in het midden neer. Vraag de jongeren welk beeld zij het meest treffend vinden voor de Bijbel. Iedere jongere kiest een van de kaartjes uit. 

Laat hen vervolgens hun keuze toelichten. Waarom vinden ze juist deze foto goed bij de Bijbel passen? Wanneer je groep groter is dan 10 jongeren, kun je deze uitwisseling beter in groepjes van ongeveer 5 jongeren laten plaatsvinden. 

Je kunt bij deze werkvorm wat verder op verschillende beelden ingaan, door samen op zoek te gaan naar overeenkomsten en tegenstellingen. Dit kan met behulp van de volgende vragen:

  • Komen de beelden die wij van de Bijbel hebben ongeveer op hetzelfde neer of zie je duidelijke verschillen?
  • Wat voor gevolgen zal het hebben als wij op een verschillende manier naar de Bijbel kijken?