Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
infopagina

Kerstchallenge 2024 'Als nieuw!'

Met de KerstChallenge beleef je op een speelse manier het Kerstverhaal in de vorm van spellen en opdrachten, die worden ondersteund door audiofragmenten. Ieder jaar vanuit een ander perspectief en rond een ander thema. Je speelt de KerstChallenge als groep in je eigen gemeente, net als duizenden andere kinderen en tieners in heel Nederland. Het spelprogramma is geschikt voor oudere kinderen (9-12 jaar) en voor tieners (13-16 jaar). 

Thema ‘Als nieuw’!

Het thema is dit jaar ‘Als nieuw!' en sluit aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk. Het jaarthema gaat over leven in het licht van Gods Koninkrijk. Er is aandacht voor het nemen van verantwoordelijkheid voor de mensen om je heen en de schepping. Hoe reageer jij op goed nieuws? En hoe ga je om met slecht nieuws? En weet jij hoe je verantwoordelijkheid kunt nemen voor de medemens en de schepping? Ontdek het met de KerstChallenge! 

Kies zélf een speelmoment

Speel de KerstChallenge op een eigen gekozen moment in december of januari. Er is dus niet een vaste avond, je kunt het spelen wanneer het voor jouw groep uitkomt.

Tijdlijn 

  • Op donderdag 14 november ontvangen de deelnemers het materiaal digitaal. 
  • Op zondag 1 december start de adventstijd en daarmee ook de speelperiode van de KerstChallenge. 
  • Naast de KerstChallenge kun je je ook aanmelden voor Sirkelslag en de PaasChallenge.

Gratis

Er zijn geen kosten verbonden aan het aanvragen en spelen van het spelprogramma. Wel is het mogelijk dat je materiaal aan moet schaffen.

Voorbereiding

Lees eerst de documenten goed door. Neem hier de tijd voor. In de handleiding vind je wat je moet voorbereiden en hoe je de spellen en opdrachten begeleidt. Haal alle benodigdheden op tijd. Regel in ieder geval 2 leiding en nodig de kinderen en/of tieners uit. Op de dag zelf leg je alle benodigdheden op tijd klaar.

Tip

Vooraf aan de KerstChallenge kun je in september of oktober ook meedoen met Sirkelslag, ter introductie van het thema. Met de PaasChallenge sluit je het thema af en reflecteer je op het afgelopen seizoen. Sirkelslag, de KerstChallenge en de PaasChallenge vormen samen één verhaal. De challenges zijn los van elkaar te spelen, maar voor de beleving van het verhaal is het aan te raden om aan alle challenges mee te doen. 

Meer weten?

Wil je meer informatie over de challenges gespeeld worden? Klik dan op de kaart hieronder:

Aanmelden

Meld je aan met het formulier hieronder rond donderdag 14 november krijg je het materiaal gemaild.