Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
infopagina

PaasChallenge 2025 ‘Als nieuw!’

Met de PaasChallenge leef je op een speelse manier in de veertigdagentijd toe naar Pasen in de vorm van spellen en opdrachten, die worden ondersteund door audiofragmenten. Ieder jaar vanuit een ander perspectief en rond een ander thema. Je speelt de PaasChallenge als groep in je eigen gemeente, net als duizenden andere kinderen en tieners in heel Nederland. Het spelprogramma is geschikt voor oudere kinderen (9-12 jaar) en voor tieners (13-16 jaar). 

Thema: 'Als nieuw!'

Het thema is dit jaar ‘Als nieuw!' en sluit aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk. Het jaarthema gaat over leven in het licht van Gods Koninkrijk. Er is aandacht voor het nemen van verantwoordelijkheid voor de mensen om je heen en de schepping. Reflecteer op een speelse en actieve manier op hoe jij omgaat met verantwoordelijkheid. En ontdek hoe je kunt leven in het licht van Gods Koninkrijk met de PaasChallenge! 

Kies zélf een speelmoment 

Speel de PaasChallenge op een eigen gekozen moment in maart of april. Er is dus niet een vaste avond, je kunt het spelen wanneer het voor jouw groep uitkomt.

Tijdlijn 

  • Op donderdag 20 februari ontvangen de deelnemers het materiaal digitaal. 
  • Op woensdag 5 maart start de veertigdagentijd en daarmee ook de speelperiode van de PaasChallenge. 
  • Na de PaasChallenge kun je je aanmelden voor het nieuwe seizoen. 

Gratis 

Er zijn geen kosten verbonden aan het aanvragen en spelen van het spelprogramma. Wel is het mogelijk dat je materiaal aan moet schaffen. 

Voorbereiding 

Lees eerst de documenten goed door. Neem hier de tijd voor. In de handleiding vind je stap voor stap hoe je je kunt voorbereiden. Haal alle benodigdheden op tijd en regel vrijwilligers. Nodig de kinderen en/of tieners uit. Op de dag zelf leg je alle benodigdheden op tijd klaar. 

Tip

Kijk voor of na het spelen van de PaasChallenge samen The Passion. Ben je enthousiast geworden over de PaasChallenge? Speel dan de volgende keer ook mee met Sirkelslag, de introductie van het thema, de KerstChallenge als vervolg daarop. Sluit het seizoensthema af met de PaasChallenge en reflecteer samen op het afgelopen seizoen.

Meer weten?

Wil je meer informatie over hoe de challenges gespeeld worden? Klik dan op de kaart hieronder:

Aanmelden

Vul het formulier hieronder in om je alvast aan te melden. Het materiaal is rond 20 februari beschikbaar om te downloaden. 

 

Lees meer over

Het thema Jeugdwerk