Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
infopagina

Sirkelslag 'Als nieuw!'

Sirkelslag is het grootste, spannendste en meest interactieve spel tussen kindergroepen en jeugdgroepen uit heel Nederland.

Sirkelslag is een laagdrempelig spel om jongeren te betrekken bij activiteiten van de kerk. Uit ervaringen van gemeenten blijkt dat Sirkelslag een mooi startpunt kan zijn voor missionair jeugdwerk. Er zijn twee varianten van Sirkelslag: Sirkelslag KIDS (9-12 jaar) en Sirkelslag YOUNG (13-16 jaar

Je speelt Sirkelslag als groep in je eigen gemeente. Je speelt tegen duizenden andere kinderen of jongeren uit heel Nederland. Sirkelslag is het spel waarbij het gaat om creativiteit, actie en teamspirit.

Thema ‘Als nieuw!’ 

Het thema dit jaar is Als nieuw! en sluit aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk. Het Jaarthema gaat over het leven in het licht van Gods Koninkrijk. Er is aandacht voor het nemen van verantwoordelijkheid voor de medemens en de schepping. Hoe doe je dat dan? Wat weet jij over de komst van Gods Koninkrijk? En hoe kun je wachten op de komst van het Koninkrijk van God? Speel mee met Sirkelslag en ontdek wat het jaarthema voor jou kan betekenen!

Kies zélf een speelmoment

Start het seizoen met het spelen van Sirkelslag KIDS (9-12 jaar) en/of Sirkelslag YOUNG (12-16 jaar). Kies je eigen speelmoment tussen 1 september en 4 november. Er is dus niet een vaste avond, je kunt het spelen wanneer het voor jouw groep uitkomt. De scores worden op 5 november landelijk verzameld en daarna wordt de winnaar bekendgemaakt.

Tijdlijn

  • Op 1 augustus ontvangen de deelnemers het materiaal digitaal. 
  • Op zondag 1 september start de speelperiode van Sirkelslag KIDS én YOUNG 
  • Tot en met maandag 4 november kunnen de deelnemers hun Sirkelslagscore doorgeven op sirkelslag.nl/score 
  • Op donderdag 14 november worden de winnaars bekendgemaakt. De winnaars ontvangen een bijzondere prijs.
  • Na Sirkelslag kun je je aanmelden voor de KerstChallenge en de PaasChallenge

Gratis

Er zijn geen kosten verbonden aan het aanvragen en spelen van het spel. Wel is het mogelijk dat je materiaal aan moet schaffen.

Voorbereiding

Lees eerst de handleiding goed door. Neem hier de tijd voor. In de handleiding vind je wat je voorbereid en hoe je de spellen en de opdrachten begeleidt. Haal alle benodigdheden op tijd. Regel in ieder geval 2 leiding en nodig de kinderen en/of tieners uit. Op de dag zelf leg je alle benodigdheden klaar.

Tip

Sirkelslag, de Kerstchallenge en de Paaschallenge vormen samen één verhaal. De challenges zijn los van elkaar te spelen, maar voor de beleving van het verhaal is het aan te raden om aan alle challenges mee te doen. 

Meer weten?

Wil je meer informatie over hoe Sirkelslag en de challenges gespeeld worden? Klik dan op de kaart hieronder:

 

Aanmelden

Vul het formulier hieronder in om je alvast aan te melden. Het materiaal is rond donderdag 1 augustus 2024 beschikbaar om te downloaden.