Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Seizoenspakketten - Jeugdwerkmateriaal voor alle leeftijden

Seizoenspakketten zijn verzamelingen jeugdwerkprogramma's voor het hele seizoen.

Leuk dat je aan de slag gaat met de nieuwe seizoenspakketten! Dit zijn pakketten die bestaan uit programma’s, methoden, spellen en werkvormen voor het hele kerkelijke seizoen, passend bij het jaarthema van de Protestantse Kerk, voor verschillende leeftijden en verschillende ontwikkelingsfasen. Er zijn vijf pakketten: voor jonge kinderen, oudere kinderen, tieners, jongeren en intergeneratief kerk-zijn. 


Voor wie zijn de seizoenspakketten?

De pakketten zijn bedoeld voor iedereen die, als vrijwilliger of als professional, werkt met en voor kinderen, tieners, jongeren en gezinnen in lokale gemeenten of kerkplekken.

Opbouw van de pakketten

De pakketten zijn allemaal verdeeld in de maanden september tot en met juni. Elke maand bevat catechesemateriaal, werkvormen en programma’s die passen bij christelijke feestdagen en andere hoogtijdagen. Je kiest als gebruiker zelf het materiaal dat past bij jouw doelgroep en situatie. Of je nu wekelijks, maandelijks of op projectbasis bij elkaar komt: het pakket bevat voor alle frequenties genoeg materiaal. 


Gebruiksaanwijzing

  • Ga naar de doelgroep waarvoor jij materiaal zoekt;
  • Klik op de maand waarvoor jij materiaal zoekt; Dus zoek je materiaal voor kerst? Klik dan op december!
  • Kies daarna een of meerdere werkvormen die jij geschikt vindt;
  • Bekijk en verdiep je voor het gebruik van onze materialen eerst in de handleiding. Met deze handleiding kun je je voorbereiden op het gebruiken van het materiaal en op het houden van een bijeenkomst.
  • Verzamel daarna alle benodigdheden voor de werkvormen en ga aan de slag!
  • Succes!
Protestantse Kerk