Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

De veertigdagentijdkalender uitdelen? Bestel nu!

'Uit liefde voor jou - ontvangen en delen' is het thema van de veertigdagentijdkalender 2023. Dat delen kan op allerlei manieren, en in deze kalender zijn daarvoor diverse suggesties. Bijvoorbeeld door mee te doen met de vastenactie van Kerk in Actie. Bestel de kalender voor slechts 1 euro per stuk voor al je gemeenteleden!

Brood en wijn delen

In deze kalender staan verschillende bijbelgedeelten rond het jaarthema 'Aan tafel!' We staan stil bij Jezus' laatste avondmaal en zijn opdracht om steeds opnieuw brood en wijn met elkaar te delen. Het zet ons stil bij zijn overvloedige liefde, maar ook bij de opdracht om te delen van wat we zelf ontvangen hebben.

Op weg naar Pasen

Deze veertigdagentijdkalender helpt om dagelijks even stil te staan en deze periode bewust te beleven. Voor iedere dag is er een bijbeltekst met korte overdenking, een vraag om over na te denken of een oproep om aan de slag te gaan, afgewisseld met vastentips, gebeden en liederen.

Vastenactie Kerk in Actie

Via de veertigdagentijdkalender kun je meedoen met de vastenactie van Kerk in Actie. Door iets te laten of juist te doen voor een ander spaar je mee voor het 40dagentijdproject van Kerk in Actie in Moldavië. In dit armste land van Europa is de werkloosheid groot. Een groot deel van de beroepsbevolking werkt daarom in het buitenland. Jongeren en ouderen blijven alleen achter en hebben niemand om op terug te vallen. Lokale kerken helpen hen: jeugdgroepen gaan op pad om ouderen thuis te bezoeken, klusjes te doen, boodschappen te brengen, de was te doen en een praatje te maken. Zo zijn jong én oud wat minder eenzaam!

Veertigdagentijdkalender bestellen

De veertigdagentijdkalender uitdelen in de gemeente? Bestel de exemplaren (voor 1 euro per stuk) tijdig via onderstaande button. De adventskalender wordt vanaf half januari toegestuurd.  

Veertigdagentijdkalender bestellen

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)