Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Advent en Kerst 2022: alle materialen op een rij 

Op 27 november 2022 begint de adventsperiode. Misschien wil je de adventskalender uitdelen aan je gemeenteleden, meedoen aan de kerstcollecte voor vluchtelingenkinderen in Griekenland of ben je op zoek naar een programma voor kinderen in je kerk. In dit overzicht vind je alles wat de Protestantse Kerk biedt tijdens Advent en Kerst op een rij. 

Voor de kerkdienst

  • Liturgisch bloemschikken: Voor de adventszondagen en Kerst zijn prachtige voorbeeldschikkingen gemaakt die aansluiten bij het oecumenisch leesrooster. Download de brochure gratis
  • Kindermateriaal: In de seizoenspakketten voor kinder- en jeugdwerk zijn ook suggesties voor Advent en Kerst te vinden. Bekijk de seizoenspakketten van december voor jonge kinderen, oudere kinderen, tieners en jongeren.
  • Kliederkerk ‘Op reis met de wijzen’: Een programma voor een Kerst-kliederkerk over het verhaal van de wijzen uit het Oosten n.a.v. Matteus 2: 1-12.
  • Collectematerialen: hulp aan vluchtelingen staat centraal in de collecten die Kerk in Actie voorstelt in het collecterooster.

Voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

Doe mee met de kerstcampagne van Kerk in Actie voor een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Dat kan op de volgende manieren:

Om uit te delen

Om naar toe te leven

Om te bezoeken

Of bezoek een van de Geef licht-concerten met diverse artiesten in de adventsperiode

 

Om te kijken

  • Petrus in het land tv-special vanuit de Nederlandse kerk in Londen met Christmas Carols. Zaterdag 24 december, NPO2, 17.10 uur
  • Kerst met de Zandtovenaar. Zaterdag 24 december, NPO Zapp, 19.50 uur. 
  • Kerstduetten, het kerstverhaal door Stef Bos. Zaterdag 24 december, NPO2, 22.45 uur.
  • Nederland Zingt op Zondag, met bijdrage van scriba René de Reuver. Zondag 25 december, NPO2, 9.20 uur.
  • De vierdelige EO-documentaire ‘Viva L’Umanità!’ over vluchtelingen en migranten in Europa. Zondag 25 december, 1 januari, 15 januari en 22 januari, NPO2, 22.50 uur.
  • Terugkijken: Petrus in het land in Griekenland, een kijkje bij het werk van de partners van Kerk in Actie onder vluchtelingen in Athene.

Lees ook:

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)