Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid - Pieter-Jaap Aalbersberg - houdt protestantse lezing 2019

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid - Pieter-Jaap Aalbersberg - houdt de Protestantse Lezing 2019. Het thema is 'Gestold wantrouwen. Een onbedoeld effect van secularisatie?'

Protestanten hebben het meeste vertrouwen in de samenleving (sociaal vertrouwen)1. Uiteraard hebben veel protestanten vertrouwen in kerken, maar ze hebben ook meer dan anderen vertrouwen in de medemens. 

Anderen groepen hebben aanzienlijk minder vertrouwen in de samenleving. Sterker nog: uit recent onderzoek2 blijkt dat veel Nederlanders zich zorgen maken over de polarisatie in de samenleving. En dat ondanks het feit dat Nederland één van de gelukkigste landen3 ter wereld is. 

Hangen die zorgen over de tegenstellingen in Nederland misschien samen met het gebrek aan vertrouwen in de medemens? En welke rol speelt secularisatie hierin? Is hier wellicht een rol weggelegd voor de protestantse traditie als ‘hofleverancier van vertrouwen’?

Over dit vraagstuk laat Pieter-Jaap Aalbersberg, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, zijn licht schijnen tijdens de protestantse lezing 2019 met als titel: Gestold wantrouwen. Een onbedoeld effect van secularisatie?

De protestantse lezing vindt plaats op donderdag 31 oktober 2019 in de Koepelgevangenis in Arnhem. 

Over Pieter-Jaap Aalbersberg

Pieter-Jaap Aalbersberg (1959) is sinds 1 februari 2019 de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Daarvoor was hij hoofdcommissaris van de Politie in Amsterdam. In 2014, na de ramp met vlucht MH17, gaf hij leiding aan de repatriëringsmissie in Oekraïne. 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)