Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding roept protestanten op gideonsbende te vormen in Nederlandse samenleving

Pieter-Jaap Aalbersberg is de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Binnen de Rijksoverheid is hij verantwoordelijk voor terrorismebestrijding, cyber security, nationale veiligheid, crisisbeheersing en statelijke dreigingen.

Tijdens de Protestantse Lezing, op donderdag 31 oktober, geeft hij zijn visie op de Nederlandse samenleving. Vanuit zijn rol als NCTV, maar ook als christen: “Terreur en dreiging wennen nooit. Toch zijn geloof, hoop, liefde, en ook vrede, geen loze woorden. Conflicten zijn er altijd, maar je kunt veel doen om vrede te creëren.” 

Het is soms minder gebruikelijk dat mensen op hoge overheidsposten over hun geloof praten, maar Aalbersberg doet dat wel. “Ik ben natuurlijk aangetrokken vanwege mijn capaciteiten, niet op mijn identiteit. Maar mijn geloof bepaalt mijn identiteit, dus daar spreek ik graag over wanneer ik daar op wordt bevraagd. Ik kan me ook voorstellen dat dat voor andere gelovigen een bemoediging kan zijn."

Bron foto: Rijksoverheid

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)