Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Tip voor het nieuwe seizoen: theatervoorstelling over de Bijbel door Bastiaan Ragas

In samenwerking met Nachtzon Media biedt de Protestantse Kerk gemeenten de mogelijkheid om de theatervoorstelling ‘In Gods naam’ te boeken. De voorstelling wordt gespeeld door acteur en zanger Bastiaan Ragas. Hij verwoordt hierin zijn hernieuwde ontdekking van de Bijbel.

Veelgestelde vragen over theatervoorstelling In Gods Naam door Bastiaan Ragas

Kaartje kopen voor de voorstelling 'In Gods Naam'? Klik hier

In Gods naam

Bastiaan Ragas (1971) werd enkele jaren geleden gegrepen door de verhalen uit de Bijbel. Via een vriendschap met ds. Ad van Nieuwpoort heeft hij zich verder verdiept in de context van deze verhalen. Hij ziet dat veel van zijn generatiegenoten er onbekend mee zijn of ze hebben afgeserveerd op grond van eenzijdige uitleg. Door het lezen en bestuderen van deze teksten is Ragas ervan overtuigd geraakt dat deze verhalen ook van onschatbare waarde zijn voor onze tijd. 

In dialoog met de zaal

In een avondvullende voorstelling gaat Ragas kriskras door de Bijbel en licht er bekende en onbekende verhalen uit. Soms schurend, altijd in dialoog met de zaal, soms kwetsbaar en confronterend. Verhalen over angst, liefde, hoop en moed. Hij verweeft zijn herkenbare, persoonlijke levensvragen met de verhalen uit de Bijbel. Hij leest voor uit de evangeliën, zingt uit de psalmen (op eigen wijze) en oreert met Spreuken. Een mede-acteur neemt verschillende rollen uit de verhalen aan en roept Bastiaan en het publiek soms tot de orde: 'Dit staat er helemaal niet, ook al is het wel altijd zo uitgelegd.' Een instrumentalist geeft muzikale ondersteuning en rijgt moeiteloos het repertoire van Elvis, spirituals, Bach en Hazes aan elkaar.

Eerlijke ontmoetingen rond Bijbelverhalen

Deze theatervoorstelling sluit aan bij het komende jaarthema ‘Ga mee! Samen getuigen van geloof, hoop en liefde’. Het biedt een uitgelezen kans om elkaar als gemeenteleden buiten de kerkelijke setting te ontmoeten en je te laten raken, zowel door het verhaal van een ander als door verhalen uit de Bijbel. Ga mee, neem elkaar en andere geïnteresseerden mee en stap samen in het verhaal van de voorstelling. Bastiaan moedigt door het delen van zijn persoonlijke verhaal en zijn omgang met bijbelverhalen de bezoekers aan om eerlijk naar zichzelf te kijken en van daaruit eerlijke ontmoetingen aan te gaan.

Interesse in deze theatervoorstelling?

Het idee is dat meerdere gemeenten samen een voorstelling boeken, zodat die gespeeld kan worden in een theater in de buurt. Vervolgens kunnen de organiserende gemeenten samen optrekken in de PR voor deze voorstelling. Gemeenten kunnen zelf buurgemeenten zoeken om dit mee te regelen, maar Nachtzon Media kan hier ook in bemiddelen.

Iedere gemeente betaalt 500 euro en krijgt daarvoor een aantal toegangskaarten. Het aantal hangt af van grootte van het theater en het aantal organiserende gemeenten. Gemeenten kunnen ervoor kiezen die gratis weg te geven of te verkopen. 

Heeft u interesse in de voorstelling? Vul dan onderstaand formulier in. Hiermee heeft u de voorstelling nog niet geboekt. U zit nergens aan vast. Uw interesse wordt gedeeld met Nachtzon Media. Zij nemen contact met u op.

Materialen

De dienstenorganisatie heeft twee handreikingen ontwikkeld voor gemeenten, zodat gemeenten met de bezoekers en/of binnen de gemeente vervolg kunnen geven aan de thematiek uit de voorstelling. Het betreft een handreiking voor het organiseren van een Aftertalk én een handreiking voor het voorbereiden van een Themadienst.

 

Interesse? Vul dit formulier in!

Update: Het aantal aanmeldingen is overweldigend. Dat is geweldig, maar inmiddels zijn er zoveel voorstellingen geboekt dat het maximaal aantal voorstellingen voor 2023/2024 bijna bereikt is. Gemeenten die contact hebben gehad met Monique van Nachtzon Media zijn verzekerd van een voorstelling. Nieuwe aanmeldingen komen op een reservelijst: 

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)