Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Troostende woorden in tijden van rouw en verdriet

Het is niet eenvoudig om de juiste woorden te vinden bij de dood. Terwijl een mooi gedicht, gebed of tekst bij iemands overlijden juist heel troostend kan zijn. De volgende boekjes bieden troostende teksten in situaties van rouw en verdriet.

Troostende gebeden, teksten en gedichten

Boekjes om weg te geven of te gebruiken in het pastoraat.

Ik bewaar je
Boekje met woorden van troost voor wie een dierbare moet missen. Waarin onder meer aandacht voor omgaan met verlies en de mogelijke rol van de kerk. Met passende teksten, gebeden en afbeeldingen, en verwijzingen naar literatuur en websites over rouwverwerking. Zeer geschikt om tijdens de laatste zondag van het kerkelijk jaar (gedachteniszondag) mee te geven aan de nabestaanden die speciaal voor de kerkdienst worden uitgenodigd.
Dit boekje is helaas uitverkocht. Er zijn nog wel boekjes met teksten over geloof, hoop en liefde te bestellen.

Rituelen bij sleutelmomenten
Rituelen kunnen helpen bij het omgaan met verdriet en rouw: een foto van de overledene in een speciaal hoekje van de kamer, het branden van een kaars ... Het boekje Rituelen bij sleutelmomenten zet tien ‘sleutelmomenten’ op een rij, van geboorte tot sterven. Het geeft daarbij bezinnende teksten en een ritueel dat u aan kunt passen aan de eigen situatie.
Dit boekje is helaas uitverkocht. Er zijn nog wel boekjes met teksten over geloof, hoop en liefde te bestellen.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)