Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Armoede

Armoedebestrijding door kerken

Diaconieën doen belangrijk werk in het ondersteunen van mensen in armoede, binnen en buiten de kerk. Diaconieën komen tot in de haarvaten van de maatschappij. Kerk in Actie verbindt diakenen met elkaar zodat zij kennis kunnen delen.


Diaconieën doen belangrijk werk in het ondersteunen van mensen in armoede, binnen en buiten de kerk. Diaconieën komen tot in de haarvaten van de maatschappij. Samen met hen ondersteunen we mensen in armoede en signaleren we problemen en kaarten deze aan. Kerk in Actie verbindt diakenen met elkaar zodat zij kennis delen.

Lees ook:

 

Achtergrondinformatie over armoedebestrijding


Brochure Armoedeonderzoek 2019

In november 2019 werd de achtste editie van het periodieke onderzoek naar de activiteiten van kerken op het gebied van armoedebestrijding overhandigd aan staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In de publieksversie 'Arm. En wat doet de kerk?' staan de belangrijkste resultaten van het Armoedeonderzoek 2019, achtergrondverhalen, inspirerende praktijkvoorbeelden en tips om zelf aan de slag te gaan met armoedebestrijding vanuit eigen diaconie of kerk. Download hieronder de brochure of bestel de brochure in de webwinkel.


Brochure 'Samen tegen armoede'

Brochure van het Knooppunt Kerken en Armoede (Kerk in Actie maakt hier deel van uit) voor kerken en diaconieën die zich inzetten tegen armoede in Nederland. Aspecten zoals het vinden van mensen in nood, de sociale kaart, cijfers en feiten en manieren van hulpverlening komen aan bod. Download hieronder de brochure.

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)