Doorgaan naar hoofdinhoud

Armoede

Armoedebestrijding door kerken

Diaconieën doen belangrijk werk in het ondersteunen van mensen in armoede, binnen en buiten de kerk. Diaconieën komen tot in de haarvaten van de maatschappij.

Samen tegen armoede

Door de torenhoge inflatie komen steeds meer mensen in de problemen. De fors gestegen energieprijzen maken het er niet beter op. Als kerk willen we hierin graag iets betekenen. Daarom komen we in actie, samen met kerken door heel Nederland. We roepen iedereen om op hun energietoeslag te doneren en mee te werken aan een voedselpakkettenactie.

Klik hieronder voor meer informatie:

Lees ook:

 

Actie Vakantietas

Kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland kunnen meestal niet op vakantie. Wanneer klasgenootjes erop uit trekken, blijven zij achter. Met de Actie Vakantietas kun je hen als gemeente verrassen met een rugzak vol verrassingen voor de zomervakantie. De duurzame tasjes bestel je voor 1 euro per stuk bij Kerk in Actie.

Meer over Actie Vakantietas

Achtergrondinformatie over armoedebestrijding


Brochure Armoedeonderzoek 2019
In november 2019 werd de achtste editie van het periodieke onderzoek naar de activiteiten van kerken op het gebied van armoedebestrijding overhandigd aan staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In de publieksversie 'Arm. En wat doet de kerk?' staan de belangrijkste resultaten van het Armoedeonderzoek 2019, achtergrondverhalen, inspirerende praktijkvoorbeelden en tips om zelf aan de slag te gaan met armoedebestrijding vanuit eigen diaconie of kerk. Download hieronder de brochure of bestel de brochure in de webwinkel.

 

Protestantse Kerk