Doorgaan naar hoofdinhoud

Kerstchallenge 'Aan tafel!'

Trek de stropdas en de glitterjurk maar uit de kast, want de tieners gaan op reis! Op reis naar een Kerstgaladiner waar ze aan tafel mogen schuiven in hun mooiste kleren. Tijdens de reis ontdekken de jongeren dat zij op zoek zijn naar het kindje Jezus, net zoals de wijzen uit het oosten. 

De spelers gaan in drietallen op pad met weinig spullen waaronder een mobiel met internetbereik. Ze zoeken zeven sterren die hen de locatie van het Kerstgaladiner wijzen. Via hun telefoon krijgen ze onder andere spelopdrachten en audiofragmenten, die langzaam duidelijk maken dat ze de wijzen uit het oosten zijn. Zo zoeken ze niet alleen sterren, maar worden ze ook naar locaties gestuurd. Op die locaties worden spellen gespeeld en wordt het verhaal steeds meer onthuld. Tijdens de reis kunnen ze punten verdienen. Het team met de meeste punten wint de KerstChallenge! 

Aan tafel

Dit jaar is het verhaal in de KerstChallenge gekoppeld aan het jaarthema ‘Aan tafel’. Met de KerstChallenge verdiep je je met tieners in het kerstverhaal. Dat doe je aan de hand van een spel datbuiten plaatsvindt op een aantal locaties. De leiding kiest van te voren de locaties uit en de leiding maakt deze klaar, zodat de spellen gespreeld kunnen worden. 

Tip: Heb je niet meegedaan met Sirkelslag: Speel vooraf aan de KerstChallenge het spelprogramma Sirkelslag, dan hebben de tieners al kennis kunnen maken met het thema. Na de KerstChallenge kun je je aanmelden voor de PaasChallenge, waar het verhaal verder gaat. Alle challenges kun je ook los van elkaar spelen, maar het voor de beleving van het verhaal raden we aan om mee te doen aan alle onderdelen.

Speelperiode 

Je kunt de KerstChallenge op een eigen gekozen moment spelen tussen begin december en Kerst. 

Kosten 

De KerstChallenge kun je gratis aanvragen. Wellicht maak je kosten bij het aanschaffen van materiaal, maar dit blijft beperkt. 

Voorbereiding

De voorbereiding kost in totaal ongeveer 3 uur. Lees eerst de documenten goed door. Neem hier de tijd voor. In de handleiding vind je stap voor stap hoe je je kunt voorbereiden. Haal alle benodigdheden op tijd. Regel vrijwilligers, locaties en nodig de tieners uit met de uitnodiging die je bij het materiaal vindt. Op de dag zelf leg je alle benodigdheden op tijd klaar op alle locaties. 

Aanmelden

Protestantse Kerk