Doorgaan naar hoofdinhoud

Sirkelslag 'Aan tafel!'

Sirkelslag is het grootste, spannendste en meest interactieve spel tussen kindergroepen en jeugdgroepen uit heel Nederland. 

Dit programma is gemaakt voor seizoen 2022/2023. Een nieuwe editie van Sirkelslag verschijnt begin september 2023. Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief

Sirkelslag is een laagdrempelig spel om jongeren te betrekken bij activiteiten van de kerk. Uit ervaringen van gemeenten blijkt dat Sirkelslag een mooi startpunt kan zijn voor missionair jeugdwerk. Er zijn twee varianten van Sirkelslag: Sirkelslag KIDS (8-12 jaar) en Sirkelslag YOUNG (12-16 jaar). 

Je speelt Sirkelslag als groep in je eigen gemeente. Je speelt tegen duizenden andere kinderen of jongeren uit heel Nederland. Sirkelslag is het spel waarbij het gaat om creativiteit, actie en teamspirit.

Thema 'Aan tafel!'

Het thema dit jaar is 'Aan tafel' en sluit aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk. Wie nodig je eigenlijk allemaal uit aan tafel? Ook mensen die je misschien niet goed kent en/of uit een ander land komen? Door Sirkelslag te spelen, ontdekken de deelnemers verder te kijken dan hun eigen vrienden en open te staan voor wie er op hun pad komt.

Kies een zelf speelmoment

Start het seizoen met het spelen van Sirkelslag KIDS (8-12 jaar) en/of Sirkelslag YOUNG (12-16 jaar). Kies je eigen speelmoment tussen 16 september en 12 november. Er is dus niet een vaste avond, je kunt het spelen wanneer het voor jouw groep uitkomt. Hoe eerder je het speelt, hoe meer tijd je hebt om de collectebus te vullen. De opbrengst in de collectebus telt mee in je score! Scores worden landelijk verzameld en daarna wordt de winnaar bekend gemaakt.

Tijdlijn

  • Op 8 september ontvangen de deelnemers het materiaal digitaal.
  • Op 16 september start de speelperiode van Sirkelslag KIDS én YOUNG en de actieperiode van Kerk in Actie om de digitale collectebus te vullen.
  • Tot en met 13 november kunnen de deelnemers hun Sirkelslagscore doorgeven + de bonuspunten van de digitale collectebus.
  • Op 15 november worden de winnaars bekend gemaakt. De winnaars ontvangen een bijzondere prijs. 

Gratis

Er zijn geen kosten verbonden zijn aan het spelen van het spel.

De winnaars van Sirkelslag zijn bekend!

Alle winnaars van harte gefeliciteerd met jullie prijs! Klik hieronder om te zien hoe jouw team het gedaan heeft

Veelgestelde vragen

Protestantse Kerk