Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

En nog wat van God gemerkt?

Pijl naar links Ideeën

Het kan erg inspirerend zijn om van anderen te horen hoe zij Gods aanwezigheid hebben ervaren of op welke manier hun geloof een rol speelt in het maken van hun beslissingen. Voor deze bijeenkomsten nodig je een aantal oudere gemeenteleden uit om bij jullie jeugdavond te komen. Dit programma biedt uitgebreid materiaal voor een intergeneratief gesprek.

Korte beschrijving van het programma

De deelnemers lezen enkele Bijbelteksten. Ze wisselen vervolgens ervaringen uit naar aanleiding van aansprekend beeldmateriaal, beelden bij 'op weg zijn met God'. Iedere deelnemer maakt daarna een zelfgetekende 'levenslijn'. Aan de hand hiervan gaan de verschillende generaties in gesprek.
Wat hebben ze gemerkt van Gods aanwezigheid bij de hoogte- en dieptepunten? Hoe heeft het geloof een rol gespeeld bij belangrijke momenten in hun leven? Zo worden alle deelnemers gestimuleerd om na te denken over de rol die God speelt in hun leven en over wat het kan betekenen om met Hem op weg te gaan.

Doelen van deze bijeenkomst

  • De deelnemers verkennen met elkaar hoe er in de Bijbel wordt gesproken over Gods aanwezigheid.
  • De deelnemers delen ervaringen met elkaar met betrekking tot momenten waarop ze iets hebben ervaren van Gods aanwezigheid (of juist afwezigheid).
  • De deelnemers denken na over hoe ze omgaan met het nemen van belangrijke beslissingen.
  • De deelnemers worden zich bewust van de keerpunten in hun leven.
  • De deelnemers worden zich meer bewust van de rol van God in hun leven.