Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud

Op reis met Naäman | Samen eten

Pijl naar links Ideeën

Bij kliederkerk is samen eten belangrijk. Het is een natuurlijk moment waarin je elkaar beter leert kennen. Hieronder vind je ideeën voor jullie maaltijd rondom het bijbelverhaal van Naäman. Samen eten kan door een simpele maaltijd of high tea, iedereen kan wat meenemen óf je schotelt juist een heerlijke maaltijd voor. Let op dat de maaltijd voor verschillende generaties lekker en gezellig is.

Je vindt hieronder ideeën om samen te eten op een manier die past bij het thema ‘Op reis met Naäman’. Kijk wat haalbaar is bij jullie locatie of buiten én wat het beste bij jullie past.

  • Organiseer een picknick. Neem een paar mooie kleden mee en ga picknicken op een grasveldje of park in de buurt. Maak voor iedereen een tasje met picknickspullen klaar. Of zet alles klaar en laat de deelnemers zelf het eten verzamelen in hun picknicktasje en mee naar buiten nemen. Schrijf in ieder tasje een kaartje met een prikkelende vraag waar ze in groepjes tijdens de picknick over na kunnen denken, Bijv. Op wie zou uit het verhaal in Naäman zou jij willen lijken? 
  • Maak van takken uit het bos en rode zakdoeken/oude theedoeken voor iedereen een knapzak en stuur de deelnemers ‘op reis’ voor een picknick op een buitenlocatie in de buurt. Op Pinterest vind je genoeg ideeën hoe je zo’n knapzak maakt. 

Tips: