Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Christelijke boekjes om cadeau te doen in de kerk

Bij doop en in de kerstnachtdienst worden er vaak boekjes uitgedeeld aan de aanwezigen. Ook delen sommige gemeenten een boekje uit bij eeuwigheidszondag. Hierbij een overzicht van christelijke geschenkboekjes om uit te delen.

Cadeauboekje doop 

In het boekje ‘een nieuw begin’ geven dominees allerlei suggesties voor geloofsopvoeding. Een leuk boekje om cadeau te geven bij de (kinder) doop. Tips voor aan tafel, bij het opstaan en slapengaan, en ideeën om de verschillende momenten in het (kerkelijk) jaar aan te grijpen om met extra aandacht vorm te geven aan je levensovertuiging. Er is ook aandacht voor de betekenis van de doop en mogelijke alternatieve rituelen.  

Boekje 'Een nieuw begin' | Doos met 26 stuks | 75 euro

Geschenkboekje rouw 

Het geschenkboekje 'Voor wie los moet laten' is bedoeld voor nabestaanden of mensen voor wie een afscheid nabij is. Het boekje bevat gebeden, citaten, overdenkingen en korte verhalen van o.a. Margriet van der Kooi, Marleen van der Louw en Werner Pieterse. Zij geven woorden aan gemis en rouw, maar ook aan hoop, troost en vertrouwen. Mooi om bijvoorbeeld te geven tijdens pastorale bezoeken of tijdens de laatste zondag van het kerkelijk jaar. 

Boekje 'Voor wie los moet laten' | Doos met 26 stuks | 75 euro

Christelijke kerstgeschenk Kerst 

Tijdens de adventsperiode of kerstnachtdienst iets geven aan de aanwezigen? Er zijn diverse christelijke kerstboekjes beschikbaar. Bijvoorbeeld het boekje ‘De prinses zonder kroon’. In dit boekje wordt op een laagdrempelige wijze uitgelegd waarom mensen wereldwijd kerst vieren. Bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap zijn diverse kerstboekjes voor kinderen te koop. 

Op zoek naar een ander christelijk kerstcadeau? Dan is de raamsticker ‘Joy to the world’ misschien geschikt. Een hoopvolle tekst die mensen op het raam kunnen plakken. Als gemeente kun je hier heel makkelijk nog een hoopvolle wens aan toevoegen. 

Bestel de kerstgeschenken hier

Raamsticker

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)