Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Gratis Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG) voor kerkelijke gemeenten 

Update 18 februari 2022: Het blijft mogelijk om een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen voor vrijwilligers in de kerk die werken met kwetsbare personen. Eerder leek het er op dat deze regeling met ingang van 1 januari 2022 op zouden houden te bestaan. Het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken heeft er echter voor gezorgd dat de regeling vooralsnog blijft bestaan.

De verklaring kan aangevraagd worden via gratisvog.nl. Aan deze gratis mogelijkheid zijn door de overheid wel een aantal voorwaarden verbonden. Een van de belangrijkste is dat er een preventief beleid moet zijn ten aanzien van een veilige kerk.

Voor vrijwilligers die niet met kwetsbare mensen werken moet voor de aanvraag wel een bijdrage worden betaald. Voor pastorale beroepskrachten in de Protestantse Kerk wordt gewerkt aan een aparte regeling, via een aanpassing van de kerkorde.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)