Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde
Training

Voorzitter kerkenraad

Pijl naar links Alle trainingen

Inhoud en opzet

Je hebt als voorzitter kerkenraad een mooie maar ook uitdagende leidinggevende taak in de gemeente. Die vraagt het nodige van je kennis, houding en vaardigheden. Deze training wil je daarbij op weg helpen. Je leert bijvoorbeeld wat de Kerkorde zegt over jouw speelveld als voorzitter. Je krijgt praktische tips voor plezierig vergaderen, maar ook een methode voor een goede wijze van besluitvorming. Je ontdekt wat jouw kernkwaliteit en uitdaging voor het voorzitterschap is en je gaat daarmee oefenen in een praktijksituatie. En je krijgt een model aangereikt waarmee je inzicht krijgt in het functioneren van jouw kerkenraad. Last but not least geeft deze training ruim aandacht aan het thema ´geestelijk leiderschap´ en een onderbouwing daarvan vanuit bijbelverhalen.

De training is opgebouwd uit drie online bijeenkomsten van elk anderhalf uur, waarin een deskundige trainer de verschillende thema´s presenteert en je individueel en samen met andere deelnemers bezig bent met de verwerking van de stof. 

De thema’s van de bijeenkomsten zijn:

  • Mijn leiderschapswaarden en speelveld
  • Mijn taak en kwaliteit
  • Mijn opdracht in de praktijk

Op de hoogte blijven

Op dit moment zijn alle trainingen vol. In het najaar wordt deze training elke maand opnieuw aangeboden. Binnenkort verschijnen de data daarvoor op deze webpagina. Wil je bericht zodra er nieuwe data beschikbaar zijn? Vul onderstaand formulier in. Zodra er nieuwe aanmeldopties zijn laten we dat zo snel mogelijk weten. 

 

Docenten

Wout Schonewille, Adviseur, Coach, Trainer bij WerkindeKerk Wout Schonewille, Adviseur, Coach, Trainer bij WerkindeKerk
Egbert van der Stouw, medewerker kennisplatform leidinggeven aan verandering Egbert van der Stouw, medewerker kennisplatform leidinggeven aan verandering

Je ontvangt voorafgaand aan de training een reader met achtergrondinformatie, werkbladen en huiswerkopdrachten. Ook ontvang je na aanmelding een link om deel te kunnen nemen aan de online training. Die kun je vanuit huis volgen. Je hebt alleen een goede internetverbinding en computer of laptop met webcam en microfoon nodig. 

Training Voorzitter Kerkenraad mei 2022 - woensdag
Trainer: Egbert van der Stouw
11 mei
18 mei
1 juni
Deze training is vol

Training Voorzitter Kerkenraad juni 2022 - donderdag
Trainer: Wout Schonewille
9 juni
16 juni
30 juni
Deze training is vol

Medio juni worden de data bekend voor najaar 2022. Houd deze website in de gaten voor de nieuwe data.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk, 030-8801880 of een email sturen aan info@protestantsekerk.nl.

Bekijk ook

Gerelateerde trainingen