Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Training

Jeugdambtsdragers

Pijl naar links Alle trainingen

Inhoud en opzet

Je leert in deze training wat je roeping, taak en verantwoordelijkheid is als jeugdambtsdrager. We verdiepen ons in jouw specifieke rol en bekijken hoe die zich verhoudt tot vrijwilligers en kerkenraadsleden. Verder houden we ons bezig met de vragen hoe je ervoor zorgt dat de jeugd in de gemeente de aandacht krijgt die ze verdient en hoe je hen verbindt met de rest van de gemeente?

De training is opgebouwd uit drie actieve online bijeenkomsten van elk twee uur waarin je uitleg krijgt van een deskundige trainer en er veel ruimte is voor uitwisseling en inbreng van jouw eigen situatie.

De thema’s van de bijeenkomsten zijn:
● Ik en mijn roeping en doelgroep
● Ik en mijn kwaliteiten en taak
● Ik en mijn opdracht in de praktijk

Achtergrondinformatie en werkmateriaal ontvang je voorafgaand aan de training per e-mail. Daarbij ontvang je ook de link om deel te kunnen nemen aan de Zoom-meeting.
Om de lesstof toe te passen op je eigen situatie, krijg je voorafgaand aan de tweede en de derde bijeenkomst een oefening. Deze wordt uitgelegd aan het eind van de eerste en tweede bijeenkomst en ontvang je per bovendien per e-mail.

De online training kan vanuit iedere plaats worden gevolgd; alleen een computer, laptop of smartphone met webcam en microfoon is nodig. Deelnemers ontvangen na aanmelding een link om mee te kunnen doen. 

Training Jeugdambtsdragers februari - Maandag
7 februari
21 februari (voorjaarsvakantie regio Noord)
7 maart
Inschrijven kan tot 30 januari
Inschrijven training februari


Training Jeugdambtsdragers maart - Donderdag

10 maart
24 maart
7 april
Inschrijven kan tot 2 maart
Inschrijven training maart

Training Jeugdambtsdragers april - Woensdag
6 april
20 april
11 mei
Inschrijven kan tot 29 maart

Inschrijven training april

Training Jeugdambtsdragers mei - Maandag
9 mei
23 mei
13 juni 
Inschrijven kan tot 1 mei
Inschrijven training mei

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk, 030-8801880 of een email sturen aan info@protestantsekerk.nl.

Bekijk ook

Gerelateerde trainingen